Šis skaistums pārspēs visus mums zināmos ziedošos krūmus

Šis krūms ir patiešām neticami labs, un tas viss pateicoties tā lieliskajai ziedēšanai, kas neskaidri atgādina ceriņus. Šajā laikā aromāts ir tāds, ka pie tā pulcējas lieli spilgti tauriņi, un smaržo pēc medus, turklāt diezgan spēcīgi.

Budlejas bioloģiskās īpašības

Augu sauc par Budlejām.

Šai kultūrai ir daudz šķirņu, apmēram simts, starp tām ir gan lapkoku, gan mūžzaļie, un ir pat zālaugu.

Tie zied vasaras beigās, augustā, un šis laiks ilgst gandrīz līdz oktobrim, savukārt katrā zarā vienlaikus ir pumpuri ar ziediem un augļiem.

Krūms izaug līdz 200-300 cm augsts, un ziedu krāsa var būt ļoti daudzveidīga: sarkana, zila, dzeltena un to toņi.

Parasti budlejas veiksmīgi pārcieš ziemas sala periodu ar vienu nosacījumu, ka tā no rudens ir pasargāta, ierīkots viņai patvērums, citādi pastāv liels virszemes daļas apsaldēšanas risks.

“LIDL” nekavējoties pārtrauc šī produkta pārdošanu! Steidzami jāizmet vai jānodod atpakaļ veikalā

Sakņu sistēma šajā gadījumā gandrīz vienmēr paliek dzīva un pavasarī dod jaunus dzinumus, tas ir, augs viegli atjaunojas un pat zied atkal tajā pašā gadā.

 

Lasi vēl: Tava izlietne ir aizsērējusi? Paņem plastmasas piena pudeli un likvidē aizdambējumu minūtes laikā!

 

Kur nopirkt budlejas stādus

Stādāmo materiālu var iegādāties tikai specializētā dārzkopības veikalā vai kokaudzētavā, labāk ņemt importēta ražotāja, vienlaikus rūpīgi izlasot izvēlētās šķirnes aprakstu, vai viss atbilst audzēšanai jūsu reģionā un vai nav tādu prasību audzēšanas apstākļiem vai stādīšanas kopšanai, ko jūs nevarat sakārtot.

Ja viss ir kārtībā, rūpīgi pārbaudiet stādu. Nedrīkst būt puves vai novājēšanas pazīmju, un jebkādas sli***u vai kaitēkļu pazīmes ir nepieļaujamas. Nopirkto stādāmo materiālu uzglabājiet vēsā un mitrā vietā, iespējams, ledusskapī.

Ir gan vēl daudz faktori, kurus vajag ievērot!

Kad un kur stādīt budlejas…

Lasi vēl: 10 spēcīgas smakas, kuras ērces necieš: mežkopis sniedz padomus, kā izvairīties no bīstamiem kukaiņiem

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Leave a Comment