Šis virtuves pārpalikums rada brīnumus sīpolu un ķiploku augšanai un veselībai.

Mūsdienās arvien lielāka uzmanība tiek pievērsta ekoloģijai un ilgtspējīgai attīstībai, īpaši aspektos, kas saistīti ar mūsu ikdienu un saimniecisko darbību. Dārzkopība un dārzkopība nav izņēmums.

Arvien biežāk cilvēki pievēršas dabīgiem, pieejamiem risinājumiem, lai uzlabotu augu augšanu un veselību, vienlaikus samazinot ķīmiskā mēslojuma un pesticīdu izmantošanu.

Viens no pārsteidzošajiem, bet maz zināmajiem veidiem ir kartupeļu buljona izmantošana sīpolu laistīšanai, kas, kā liecina prakse, dara īstus brīnumus.

Sīpoli ir kultūra, kas atrodama gandrīz katrā dārzā. Šī ir ne tikai garšīga, bet arī ļoti veselīga raža, bagāta ar vitamīniem, minerālvielām un citām svarīgām vielām. Taču, lai iegūtu kvalitatīvu sīpolu ražu, nepieciešama pareiza kopšana, kas ietver ne tikai augsnes sagatavošanu un kaitēkļu apkarošanu, bet arī pareizu augu barošanu. Šeit talkā nāk kartupeļu buljons.

Kāpēc kartupeļu buljons?

Kartupeļu ūdens ir šķidrums, kas paliek pēc kartupeļu vārīšanas. Daudzi cilvēki to vienkārši izlej, nezinot par tā labvēlīgajām īpašībām. Buljons satur cieti, mikroelementus un minerālvielas, piemēram, kāliju, fosforu, magniju un citus, kas paliek ūdenī pēc vārīšanas. Šīs vielas augiem ir ļoti vērtīgas, jo stimulē augšanu, stiprina sakņu sistēmu un palielina augu izturību pret slimībām.

Ieguvumi no kartupeļu buljona izmantošanas sīpoliem

Augsnes struktūras uzlabošana: Novārījuma sastāvā esošā ciete, laistot, veido plānu kārtiņu uz augsnes virsmas, kas palīdz saglabāt mitrumu augsnē. Tas ir īpaši svarīgi karstajā sezonā, kad ūdens ātri iztvaiko.

Uzturs ar kāliju: Kālijs, kas lielos daudzumos atrodams kartupeļu buljonā, ir svarīgs augu šūnu sieniņu stiprināšanai, kas padara sīpolus izturīgākus pret mehāniskiem bojājumiem un slimībām. Kālijs arī uzlabo ziedēšanu un veicina veselīgu sīpolu veidošanos.

Sakņu sistēmas stimulēšana: Novārījumā esošais fosfors veicina sakņu sistēmas attīstību, palīdzot sīpoliem labāk uzņemt barības vielas no augsnes un aktīvāk augt.

Fotosintēzes līmeņa paaugstināšana: Magnijs, kas ir kartupeļu buljona sastāvdaļa, ir nepieciešams fotosintēzei. Tas palīdz sīpoliem attīstīt zaļo masu un kļūt stiprākiem.
Ekonomiskie ieguvumi: Kartupeļu buljona izmantošana samazina atkritumu daudzumu un samazina nepieciešamību iegādāties ķīmisko mēslojumu. Tas padara jūsu dārzeņu dārzu videi draudzīgāku un ilgtspējīgāku.

Lasi vēl: Es uzzināju, kā kalpones noslauka putekļus, lai tie nebūtu jāslauka katru dienu. Izmēģināju, aizmirsu par putekļiem mājā

Videi draudzīgums: Dabiskā mēslojuma izmantošana samazina augsnes un ūdenstilpņu ķīmisko slodzi, palīdzot saglabāt vidi.

 

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu…

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment