Sistēma, kā žāvēt un uzglabāt svaigus dārza garšaugus

Noņemiet apakšējās lapas

Noņemiet apakšējās lapas gar stublāja apakšējo centimetru. Jūs varat izmantot šīs lapas svaigas vai žāvēt atsevišķi. Šajā laikā no grieztajiem augiem noņemiet visas sausas vai slimās lapas. Dzeltenās lapas un slimības plankumainas lapas nav žāvēšanas vērtas.

Salieciet kātus kopā

Salieciet kopā četrus līdz sešus kātus un sasieniet tos kā ķekarus. Varat izmantot auklu vai gumijas joslu. Saiņi žūstot saruks, un aukla atslābs, tāpēc periodiski pārbaudiet, vai saišķis neslīd. Ja mēģināt kaltēt garšaugus ar augstu ūdens saturu, izveidojiet mazus saišķus, lai gaiss ieplūstu starp zariem un tie nepūstu.

Pārvietojiet garšaugus papīra maisiņos (pēc izvēles)

Lai gan šī darbība nav pilnībā nepieciešama, daži uzskata, ka papīra maisiņi palīdz ātrāk un rūpīgāk izžāvēt garšaugus. Izduriet vai izgrieziet caurumus papīra maisiņā un ievietojiet kopā saliktos garšaugus otrādi.

Nostipriniet maisu, saliekot galu ap saišķi un aizsienot to ciet. Pārliecinieties, ka garšaugi nav pārpildīti maisiņā. Marķējiet maisu ar tā garšauga nosaukumu, kuru žāvējat.

Senākais garšaugu žāvēšanas veids ir paņemt ķekaru, pakārt to otrādi siltā, gaisīgā telpā un ļaut dabai to darīt.

Kā uzglabāt garšaugus

Kad esat pabeidzis žāvēšanas procesu: Izmetiet visus sapelējušos augus; Izmetiet visus žāvētos augus, kuriem ir vismazākās pelējuma pazīmes. Tas tikai izplatīsies.

Uzglabājiet savus žāvētos augus hermētiski noslēgtos traukos. Mazās konservēšanas burciņas darbojas labi. Derēs arī plastmasas maisiņi ar rāvējslēdzēju. Jūsu garšaugi saglabās lielāku garšu, ja uzglabāsiet lapas veselas un sasmalcināsiet, kad būsiet gatavs tos lietot.

Novietojiet konteinerus vēsā, sausā vietā, prom no tiešiem saules stariem. Varat izvēlēties dzintara krāsas konservēšanas burkas, kas ir paredzētas, lai bloķētu saules gaismu.