Deserts kur apvienota vecmāmiņu recepšu vienkāršība ar mūsdienīgo pasniegšanas veidu. To pagatavot var jebkurš
Parasti svētku galda sagatavošana mums aizņem daudz spēka un laika. Un pēc visiem sagatavošanās darbiem mēs vienkārši krītam no kājām, un mums vairs nav prāta svinībām. Tāpēc tie, kas vēlas saglabāt spēkus, iegādājas gatavus desertus. Tomēr mājās gatavoti deserti ir garšīgāki – ar to viss ir skaidrs.
Tātad, ko darīt? Kā atrast kompromisu, kad gribas pacienāt viesus ar ko garšīgu un vienlaikus nepārslogot sevi? Ir risinājums – pagatavot manu desertu “Mākoņtērps”. Deserta pamatā ir skābais krējums. Citi labāk izvēlās ņemt bezpiedevu jogurtu. Sākumā 15 gramus želatīna nepieciešams iemērcēt 70 mililitros ūdens.
Tālāk bļodā ieberam 500 gramus skābā krējuma. Svarīgi. Skābajam krējumam jābūt aukstam.
Skābajam krējumam pievienojam 50–80 gramus pūdercukura. Ja vēlaties saldāku garšu, var pievienot arī 120 gramus pūdercukura. Pēc tam pievienojam paciņu vaniļas cukura un samaisām masu.
Padoms. Lai pūdercukurs neizkaisītos, iesaku sākumā sastāvdaļas izmaisīt ar putojamo slotiņu, un tikai tad izmantot mikseri vai blenderi. Tālāk kārta želatīnam. To izkausējam ūdens peldē un plānā strūkliņā ielejam skābajā krējumā. Kad lejat želatīnu, uzreiz maisiet ar putojamo slotiņu.
Iegūto masu sadalām divās vienādās daļās un pārlejam divos traukos. Vienā traukā pievienojam 1 ēdamkaroti kakao pulvera un vēlreiz labi saputojam ar mikseri.
Desertu iesaku pasniegt porciju glāzītēs. Protams, skaisti izskatīsies, ja izmantosiet stikla formiņas, bet var ņemt arī parastos plastmasas glāzītes.
Lasi vēl: Viņi atstāja vecmāmiņu vienu vecajā mājā Liepājā, aizslēdzot durvis aizbrauca prom
Formiņās vispirms lej pirmo kārtu – šokolādes masu. Tai vajadzētu aizņemt apmēram pusi glāzītes. Tūlīt pēc tam šīs formiņas liekam uz 5 minūtēm saldētavā.
Pa to laiku deserts nedaudz sastingst, un var liet otro kārtu. Balto kārtu lej ļoti uzmanīgi, lai strūkla nenonāktu iekšā šokolādes kārtā. Šim nolūkam es izmantoju karoti – masu lejot pāri tai.
Lasi vēl: Suns atveda kucēnu no meža, bet drīz vien cilvēki saprata, ka tas ir kāda savvaļas dzīvnieka mazulis
Tagad ņemam dažas plāksnes baltā un tumšā šokolādes, sasmalcinām to drupačās un pārkaisām mūsu desertu. Tad liekam to ledusskapī. Lai deserts pilnībā sastingtu, tas jāatdzesē 1,5–2 stundas.
Rezultāts patiešām ir īsts mākonītis – gaisīgs un maigs. Arī garša ir lieliska. Muss patīkami kūst mutē, bet šokolāde ar savu kraukšķīgumu ir lielisks papildinājums. Bet pats galvenais – deserts ir ļoti vienkārši pagatavojams, to var pagatavot burtiski 15 minūtēs.
Nu ko, visi pierakstījāt recepti, jau gribas gatavot?