Tagad mēs nonākam pie svarīgākās daļas. Ņemam pilnīgi tīru burku. Es parasti izmantoju 3, 2 litru burkas. Uzlejam uz dibena nedaudz sālījuma un sākam pildīt burku ar kāpostiem un sablīvējam ar rullīti.
Līdz galam, bet ne līdz galam piepildām burku – atstājam pāris centimetrus līdz kakliņam.
4 Un tagad pēdējais triks – no manas vecmāmiņas. Kāposti trīs dienas jāatstāj siltā vietā, lai varētu notikt rūgšanas process. Un katru dienu kāpostu apakšā ar koka nūjiņu ir jāurbj.
Bet šim kociņam jābūt tikai bērza. Manā parkā ir bērzs. Es aizgāju vienu nolauzt, uzasināju to ar nazi un tagad ar to caurduršu kāpostus. Noteikti reizi dienā.
Kāpostus burkā fermentācijas laikā jānosedz ar vāku, bet neaizveriet ar parasto plastmasas vāciņu, bet tikai pārklājiet ar konservu vāciņu.
Lasi vēl: Pievieno raugu un aplaisti tūjas: viltības, par kurām daudzi nezina
Pēc trim dienām kāpostus var cieši nosegt ar vāku un novietot aukstā vietā.
Tevi noteikti interesēs
- Ciklons sabojāja jūniju, bet kas būs jūlijā – sinoptiķi pastāstīja, kad iestāsies īstā vasaraby Sandra Vīgante
- Kāpēc eksperti iesaka pēc iespējas ātrāk pielikt A4 lapu pie ledusskapja durvīmby Rinalds Bergmanis
- Par kādām skaidras naudas iemaksu summām bankomātos bankai ir pienākums ziņot VIDby Sandra Vīgante