Tagad mēs nonākam pie svarīgākās daļas. Ņemam pilnīgi tīru burku. Es parasti izmantoju 3, 2 litru burkas. Uzlejam uz dibena nedaudz sālījuma un sākam pildīt burku ar kāpostiem un sablīvējam ar rullīti.
Līdz galam, bet ne līdz galam piepildām burku – atstājam pāris centimetrus līdz kakliņam.
4 Un tagad pēdējais triks – no manas vecmāmiņas. Kāposti trīs dienas jāatstāj siltā vietā, lai varētu notikt rūgšanas process. Un katru dienu kāpostu apakšā ar koka nūjiņu ir jāurbj.
Bet šim kociņam jābūt tikai bērza. Manā parkā ir bērzs. Es aizgāju vienu nolauzt, uzasināju to ar nazi un tagad ar to caurduršu kāpostus. Noteikti reizi dienā.
Kāpostus burkā fermentācijas laikā jānosedz ar vāku, bet neaizveriet ar parasto plastmasas vāciņu, bet tikai pārklājiet ar konservu vāciņu.
Lasi vēl: Pievieno raugu un aplaisti tūjas: viltības, par kurām daudzi nezina
Pēc trim dienām kāpostus var cieši nosegt ar vāku un novietot aukstā vietā.
Tevi noteikti interesēs
- Pamanīju, ka vīramāte Biruta kaut ko ieber manai tējai, tāpēc samainīju krūzes – stāstu visu kas notika
- Vai dvēsele pēc viņsaulē došanās atcerēsies savu dzīvi uz zemes – atbild gaišreģis Aleksandrs Šeps
- Apziņas tests: pirmais attēls, ko ieraudzīsi, atklās tavu personību
- Daudzviet ir iestājies pirmsziemas periods un sinoptiķi ir atbildējuši uz galveno jautājumu – vai būs vēl siltais laiks
- Mans jaunais kavalieris Rolands katru nedēļu lūdz naudu, apgalvojot, ka jāpalīdz mammai — tagad domāju ko man darīt
- Taizemes viesus Latvijā pārsteidza vietējais dzēriens, kuru mēs dzeram ar gardu muti: “Kā jūs to vispār varat iedzert?”