Skābētu kāpostu recepti izmantoju tikai vecmāmiņas. Viņā ir viltība, ko ne visi zina, bet velti

 

Tagad mēs nonākam pie svarīgākās daļas. Ņemam pilnīgi tīru burku. Es parasti izmantoju 3, 2 litru burkas. Uzlejam uz dibena nedaudz sālījuma un sākam pildīt burku ar kāpostiem un sablīvējam ar rullīti.

Līdz galam, bet ne līdz galam piepildām burku – atstājam pāris centimetrus līdz kakliņam.

4 Un tagad pēdējais triks – no manas vecmāmiņas. Kāposti trīs dienas jāatstāj siltā vietā, lai varētu notikt rūgšanas process. Un katru dienu kāpostu apakšā ar koka nūjiņu ir jāurbj.

Bet šim kociņam jābūt tikai bērza. Manā parkā ir bērzs. Es aizgāju vienu nolauzt, uzasināju to ar nazi un tagad ar to caurduršu kāpostus. Noteikti reizi dienā.

Kāpostus burkā fermentācijas laikā jānosedz ar vāku, bet neaizveriet ar parasto plastmasas vāciņu, bet tikai pārklājiet ar konservu vāciņu.

Lasi vēl: Pievieno raugu un aplaisti tūjas: viltības, par kurām daudzi nezina

Pēc trim dienām kāpostus var cieši nosegt ar vāku un novietot aukstā vietā.

Leave a Comment