Tagad mēs nonākam pie svarīgākās daļas. Ņemam pilnīgi tīru burku. Es parasti izmantoju 3, 2 litru burkas. Uzlejam uz dibena nedaudz sālījuma un sākam pildīt burku ar kāpostiem un sablīvējam ar rullīti.
Līdz galam, bet ne līdz galam piepildām burku – atstājam pāris centimetrus līdz kakliņam.
4 Un tagad pēdējais triks – no manas vecmāmiņas. Kāposti trīs dienas jāatstāj siltā vietā, lai varētu notikt rūgšanas process. Un katru dienu kāpostu apakšā ar koka nūjiņu ir jāurbj.
Bet šim kociņam jābūt tikai bērza. Manā parkā ir bērzs. Es aizgāju vienu nolauzt, uzasināju to ar nazi un tagad ar to caurduršu kāpostus. Noteikti reizi dienā.
Kāpostus burkā fermentācijas laikā jānosedz ar vāku, bet neaizveriet ar parasto plastmasas vāciņu, bet tikai pārklājiet ar konservu vāciņu.
Lasi vēl: Pievieno raugu un aplaisti tūjas: viltības, par kurām daudzi nezina
Pēc trim dienām kāpostus var cieši nosegt ar vāku un novietot aukstā vietā.
Tevi noteikti interesēs
- Atklāju, ar kādu šķīdumu apliet kāpostus – tagad gliemeži no tiem turas pa gabaluby Rinalds Bergmanis
- Visā Latvijā debesīs novērota spilgti sarkana saule: meteorologs Toms Bricis nāk klajā ar skaidrojumuby Laura Blūma
- Mana mīļākā kūka “Plombīrs” – bez cepšanas, maiga, īpaši garda un viegli pagatavojamaby Rinalds Bergmanis