Skaisti salāti Jaunajam gadam — šis kārtainais mākslas darbs būs īsts šedevrs uz jūsu galda

Piedāvāju sākt izvēlēties, kuri tad svētku salātiņi jūs iepriecinās Jaunajā gadā. Jūs taču jau gatavojaties Jaunajam gadam? Noteikti pamēģiniet šos salātus

Tie būs līdzīgi “Mimoza” salātiem, bet veselīgāki. Mums būs nepieciešami kartupeļi, burkāni, zaļie lociņi, olas un tuncis savā sulā. To visu pasniegsim ar mērci uz grieķu jogurta bāzes, bet granātābolu izmantosim dekorēšanai. Precīzas sastāvdaļas atradīsi teksta beigās.

Es izmantoju formu 15 cm diametrā. Dārzeņus vārām uzreiz sālsūdenī bez mizas – tā dārzeņi salātos nebūs bezgaršīgi. Kad tie atdzisuši, sarīvējam uz rupjās rīves.

Atsevišķi sarīvējam kartupeļus un burkānus. Vārītām olām atdalām baltumus no dzeltenumiem un arī tos atsevišķi sarīvējam uz rupjās rīves.

Maniem salātiem pietika ar 2 vidējiem kartupeļiem, 2 burkāniem un 5 olām.

Tagad ņemam tunci savā sulā (man ir smalcināts) un nokāšam sietā, lai nospiestu lieko šķidrumu. Atlicis tikai smalki sagriezt lociņus un pagatavot mērci.

Grieķu jogurtam pievienojam pus tējkaroti sinepju un sāli pēc garšas. Lūk, šāda garšīga mērce un nekādas majonēzes!

Ērtākai lietošanai iepildīsim mērci konditorejas maisiņā. Izmantojiet jebkuru formu ar regulējamu gredzenu. Es izmantoju acetāta loksni, izveidojot 15 cm diametru.

Trauka apakšā kā pirmo slāni liekam kartupeļus. Kārtīgi tos noblietējam un izlīdzinām.

Pēc tam veidojam mērces kārtu. Tālāk liekam tunci. Šis slānis ir pietiekami sulīgs, tāpēc tam mērci nepievienoju.

VIDEO:

Nākamais ir lociņu slānis. Tos varat aizstāt ar etiķī marinētiem sīpoliem. Atkal izveidojam mērces sietiņu.

Gatavojot kārtu salātus, konditorejas maisiņš, protams, ļoti atvieglo dzīvi.

Tālāk kārtojam olu baltumu un dzeltenumu slāņus. Kārtīgi apsmērējiet visus slāņus – īpaši dzeltenumi ir ļoti sausi, tāpēc tiem nepieciešams pietiekams mērces daudzums.

Kā pēdējo slāni klājam burkānus. Izveidojam ideāli gludu virsmu un liekam salātus ledusskapī vismaz uz 30 minūtēm, pirms noņemam formu.

Pasniegšanai dekorēsim salātus ar granātābola sēkliņām. Mums vajadzēs pavisam nedaudz, bet granātābols vispār ir ideāls svētku galda rotāšanai un noderēs daudzos ēdienos.

Ar to pašu konditorejas maisiņu no atlikušās mērces izveidojam gludu sietiņu. Nu, vai gandrīz gludu – es esmu māksliniece, es tā redzu! Līniju krustpunktos saliekam granātābola sēkliņas. Lūk, tik skaisti salāti mums ir sanākuši! Ļoti koši, maigi un viegli pagatavojami.

Lasi vēl: Es redzēju, ko mana vīramāte deva ēst maniem bērniem, kamēr es biju darbā, es klusībā nomainīju dzīvokļa slēdzenes…

Mums būs nepieciešams:

vārīti kartupeļi – 2 gabali
vārīti burkāni – 2 gabali
vārītas olas – 5 gabali (L izmēra)
tuncis savā sulā – 1 bundža
neliels zaļo lociņu pušķītis
grieķu jogurts – 1 trauciņš
sinepes – 1/2 tējkarotes
sāls pēc garšas
granātābols dekorēšanai

Rakstiet komentāros, ko vēl man jums pagatavot. Un ko jūs visbiežāk gatavojat Jaunā gada galdam? Sveicu jūs tuvojošajā Jaunajā gadā – ēdīsim garšīgu un veselīgu ēdienu! Lai labi garšo.