Skaists un ļoti noderīgs ingvera augs: cik viegli to izaudzēt pašam uz palodzes

Tas arī viss, pārtrauciet pirkt ingveru veikalā un sāciet to audzēt mājās. Turklāt tas ir ļoti viegli izdarāms. Kāpēc? Pirmkārt, tas ir ļoti noderīgs produkts visos aspektos, kas vienmēr būs pa rokai. Starp citu, ja citrons tējā zaudē savas īpašības, tad ingvers ne, un padara dzērienu ļoti veselīgu. Otrkārt, ingvers aug ļoti skaisti un atgādina bambusu, tāpēc var izrotāt jebkuru interjeru.

Kur iegūt stādāmo materiālu

Lai audzētu mājās, ir piemērota sakne no lielveikala. Jums vienkārši jāizvēlas kaut kas svaigs un tā, lai pumpuri būtu redzami. Tie izskatās kā izaugumi un tiem ir nedaudz zaļgana nokrāsa. Daži ražotāji tos izgriež, lai, glabājot veikalā, ingvers nedīgstu. Tāpēc mēs izvēlamies ar nierēm un jo vairāk no tām, jo ​​labāk.

Protams, labāk ir ņemt nežāvētus sakneņus. Bet pat no tiem jūs varat iegūt to, ko vēlaties. Pirms stādīšanas tos vienkārši nepieciešams iemērc ūdenī.

Vienam augam būs nepieciešams apmēram 10 cm garš sakneņa gabals un, protams, tam jābūt vismaz vienam pumpuram. Jo vairāk pumpuru, jo kuplāka būs virszemes daļa.

Lasi vēl: Romantika un karjera: kādus pārsteigumus zvaigznes ir sagatavojušas no 23. līdz 26. maijam

Sagatavošanās stādīšanai

Veikalā nopirkto “sagatavi” droši var griezt daļās. Griezuma vietu nopūderēt ar pelniem vai stumtām aktivizētām oglēm vai kokogli. Tas atinficēs griezumu un “aizvērs vārtus” slikto baktēriju iekļūšanai.

Kāda augsne un pods ir piemēroti?

Lai audzētu ingveru, labāk ir ņemt platu un ne dziļu podu. Jo saknes augs platākas. Laba drenāža ir obligāta. Pretējā gadījumā, ja mitrums stagnē, saknes sapūs.

Var paņemt platu podu un tajā iestādīt vairākas saknes vienlaikus. Bet paturiet prātā, ka attālums starp tiem nedrīkst būt mazāks par 20 cm un tie nedrīkst balstīties pret sienām.

Augsni var ņemt stādiem vai universālu puķu augsni. Galvenā prasība ir, ka tai jābūt auglīgai un vieglai.

Sakneņu stādīšana

Mēs ievietojam sakneņus augsnē un apkaisa to virsū. Stādīšanas dziļums ir 5-7 cm Samitriniet augsni ar smidzināšanas pudeli un pārklājiet podu ar maisiņu, izveidojot tādu kā mini siltumnīcu. Tas ir nepieciešams, lai augsne ātri neizžūtu. Pēc 3-4 nedēļām parādīsies pirmie dzinumi.

Ingveram nepatīk tieša saule. Tāpēc izvēlamies rietumu vai austrumu palodzi, vai novietojam uz galda blakus logam. Rūpes par augu, tāpat kā citiem istabas ziediem. Galvenais ir pareiza laistīšana.
Ingvers mīl mitrumu, tāpēc laistiet bagātīgi. Bet augšējam augsnes slānim ir jāizžūst starp laistīšanas reizēm. Tas būs labs sakņu augšanas stimuls.

Ko mēs ņemam vērā, audzējot

Līdz ražai būs jāgaida gandrīz gads. Jo ingvers aug lēni. Tāpēc mūsu valstī to var audzēt tikai mājās vai siltumnīcā. Atklātā zemē pat stādu metodei nebūs laika nogatavoties.

Ko mēs ņemam, audzējot
Līdz razai būs jāgaida gandrīz gads. Jo ingvers aug lēni. Tāpēc mūsu valstī var audzēt tikai mājās vai siltumnīcā.

Lasi vēl: Šis virtuves pārpalikums rada brīnumus sīpolu un ķiploku augšanai un veselībai.

Atklātā zemē pat stādu metodei nebūs laika nogatavoties.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment