Skaists zieds ar neticami bagātīgu ziedēšanu visu vasaru līdz salnām! Īsts atradums puķu audzētājiem

Šodien es jums pastāstīšu par ziedu, kuru jūs nevarat neiemīlēties no pirmā acu uzmetiena. Tās krāsainā un bagātīgā ziedēšana visas sezonas garumā var pārspēt pat daudzus sulīgi ziedošus viengadīgos augus.

To sauc par Nemēziju. Tās apjomīgie krūmi, klāti ar daudziem košiem ziediem, ir patiess prieks! Šī kultūra zied ne tikai īpaši bagātīgi, bet arī ilgu laiku: no jūnija līdz salnām. Turklāt nemēzijām ir daudz vairāk priekšrocību, par kurām es runāšu vēlāk.

Tās krūmu augstums svārstās no 20 līdz 60 cm atkarībā no šķirnes. Nemēzijas stublāji ir blīvi pārklāti ar smagām, sulīgām ziedkopām. Šī ziedu masa liek dzinumiem laika gaitā izliekties, piešķirot vainagam ampelveida vai sfērisku izskatu.

Nemēziju var izmantot, lai veidotu iespaidīgas, bagātīgi ziedošas kompozīcijas, ar tās ķekariem rotātu piekaramos kafeļdārzus, vāzēs, dārza dobēs, terasēs un pat balkonus un mājas interjeru.

Nemēzija ir daudzpusīgs augs, kas viegli pārveidos jūsu teritoriju un radīs īstu ziedu krāšņumu visas sezonas garumā, līdz pat rudens aukstuma atnākšanai!

Nemēzijas priekšrocības ir tādas, ka, ievērojot vienkāršus noteikumus, tā zied ļoti efektīvi, ilgi un neticami bagātīgi. Turklāt tās ziedi ir izturīgi pret lietu un vēju, un sēklas ir lētas un viegli atrodamas dārza lielveikalos vai interneta veikalos.

Šajā ziedu kultūrā ir daudz dažādu un spilgtu krāsu. Patīkami arī tas, ka tās nokaltušie ziedkopas nokrīt pašas un nebojā kopējo puķu dobes izskatu. Ar vienkāršu kopšanu nemēzija var aizēnot pat visbagātāk ziedošās viengadīgās puķes. Turklāt šo ziedu var vienlīdz veiksmīgi audzēt gan zemē, gan konteineros. Audzēšanā nemēziju kaprīzi grūti nosaukt. Taču ir svarīgi zināt par dažām tās īpatnībām un vēlmēm.

Kabača uzkoda, kas pagatavota testēšanai, līdz vasaras beigām tika apēsta: ziemai piemērota recepte (nav nepieciešama konservēšana)

Ja labi rūpēsieties par šo augu, nemēzija jums pateiksies ar neticami grezniem un gariem ziediem, kas jūs priecēs no jūnija līdz pat salnām.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment