Skaists zieds ar neticami bagātīgu ziedēšanu visu vasaru līdz salnām! Īsts atradums puķu audzētājiem

Lai pagarinātu ziedēšanu, ziedošo dzinumu galotnes laiku pa laikam ir jāsaīsina, tādējādi stimulējot jaunu sānu zaru veidošanos, kas drīz ziedēs. Nemēzija zied uz jauniem stublājiem, tāpēc šīs kultūras apgriešana ir ļoti svarīga. Galvenais – krūmus nedrīkst apgriezt pārāk īsi!

Šī apskaužamā sulīgā ziedēšana ir saistīta ar spēcīgo sazarošanos un ziedu dzinumu augšanu, kas periodiski izaug no stublāja lapu pauguriem. Pateicoties šai īpašībai, nemēzija tiek uzskatīta par vienu no visbagātāk ziedošajām kultūrām un var viegli konkurēt ar petūnijām, lobēlijām un citām viengadīgām ampelēm. Protams, tās ziedi nav tik lieli kā petūnijām, taču to spilgtās krāsas, neticamā daudzveidība un smarža var apburt ikvienu!

Tie, kuriem ir izdevies atrast pieeju nemēzijai, gadu no gada turpina to audzēt. Šis augs, nepārspīlējot, ir īsts dieva dāvana puķu audzētājiem!

Šīs puķes stādu kopšana ir ļoti līdzīga daudziem pazīstamajām vasaras augiem. Šīs kultūras ir pat ārēji līdzīgas ar saviem ziediem. To stādiem attīstībai nepieciešams papildu apgaismojums un vēsāki apstākļi. Pretējā gadījumā stādi izstiepsies un izretināsies. Pēc sēklu sadīgšanas kultūras pārceļ uz vietu, kur ir spilgta gaisma un aptuveni 15 – 18 grādu temperatūra.

Lasi vēl: Mazās un tārpainās avenes ir pagātne! Uzziniet noslēpumus, kā iegūt lielas, sulīgas un masīvas ogas

Pozitīvi ir tas, ka nemēzijas sēklas labi dīgst aptuveni 2 – 3 gadus.

 

 

 

Tās sēklas dīgst arī +15 grādu temperatūrā. Lai gan siltākos apstākļos tās dīgst ātrāk. Paturiet prātā, ka stādiem nepieciešama laba ventilācija. Arī profilaktiska apstrāde ar fungicīdiem preparātiem nebūs lieka. Nepareizi kopjot un pārlapojot augus, pastāv liela melngalvju un bakteriālu infe***ju iespējamība. Audzējot stādus, ir svarīgi nepārlaistīt augsni. Laistīšanai jābūt mērenai. Taču nedrīkst arī pārlaistīt augsni!

Lai izaugtu sulīgi krūmi, stādus laiku pa laikam saspraust- tas ir svarīgi! Uz katra zara atstājiet ne vairāk kā 2 līdz 3 starpzarus. Tādējādi iegūsiet labi veidotus augus ar daudz dzinumiem un ziedkopām. Nemēziju var pavairot arī veģetatīvi, t. i., ar spraudeņiem. Jāatzīmē, ka šādiem augiem ir pat lielāki ziedi nekā stādu krūmiem. Šīs kultūras priekšrocība ir tā, ka tās spraudeņi aktīvi dod saknes pat ūdenī.

Vēl viens padoms: neaudzējiet stādus lielos podos. Parasti jaunie augi mēdz ar savām saknēm appļaut visu augsnes tilpumu, t. i., visu enerģiju tie tērēs sakņu sistēmas veidošanai, bet virszemes augšanas daļa būs manāmi atpalikusi.

Ja vēlaties izveidot sulīgu kompozīciju, vienā lielā 3 litru vāzē jāstāda vismaz 3 krūmi. Neaizmirstiet apakšā ievietot drenāžas slāni! Nemēzija ir augs, kas lieliski izskatās pat solo stādījumā, t. i., atsevišķi. Arī tās krūmi izskatās skaisti kopā ar citiem ampelēm, puķēm un dekoratīvajiem lapu augiem. Augot atklātā laukā, nemēzija veido pat greznus, blīvi klātus ziedu paklājus.

Šim augam ir milzīgs krāsu un šķirņu klāsts. Ir arī augi ar kombinētām ziedu krāsām. Starp citu, nemēziju pārdod arī ar tirdzniecības nosaukumu Sunsatia “Sunsatia”. Sunsatia Plus izceļas ar lieliem ziedu izmēriem, karstumizturību, agru un ilgu ziedēšanu. Taču par vissmaržīgāko tiek uzskatīta baltās krāsas nemēzija.

Lai krūmi parādītos visā savā krāšņumā, tos labāk stādīt labā apgaismojumā, bet bez pastāvīgas tiešas saules gaismas. Nemēzija lieliski ziedēs pat gaišā pussegumā. Augus arī periodiski vismaz 3 reizes sezonā būs nepieciešams barot ar kompleksajiem minerālmēsliem ziedēšanas kultūrām. Augsnei jābūt irdenai un labi drenētai ar neitrālu reakciju.

Nemēzija ir dienvidu puķe. Tā nepārziemo vidējās zonas atklātā zemē. Lai katru gadu nevajadzētu audzēt stādus, rudenī ienest dažus veselus mātes krūmus iekštelpās turpmākajiem spraudeņiem. Arī šīs kultūras vidū ir daudzgadīgas sugas, kas ir diezgan piemērotas iekštelpu dārzkopībai.

Lasi vēl: Mēs mierīgi ejam garām un pat neiedomājamies, ka šo augu var ēst

Nemēziju audzēšana nav sarežģīta, bet to sulīgi ziedošie krūmi var pārveidot jebkuru teritoriju un pārsteigt ikvienu ar saviem košajiem ziediem!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment