Skolēns attaisīja klasesbiedrenes krūšturi, bet trakākais vēl tikai sekoja

 

1a

Skola ir īsts pārbaudījums vairumam cilvēku. Tas ir laiks, kad mēs mācāmies sadzīvot, rodam iespaidus par sabiedrību un kā attīstās situācijas.

Puišiem vairs neinteresē meiteņu bižu raustīšana vai iekniebšana plecā, tagad viņi nodarbojas ar mēģinājumiem attaisīt klasesbiedreņu krūšturus …

Es esmu māte meitai, kurai ir 15 gadi. Kad atrados darbā slimnīcā, man zvanīja no skolas un teica, lai ierodos uz tikšanos sakarā ar manas meitas uzvedību. Es jautāju: “Vai ar viņu viss ir kārtībā, vai viņai nekas nekaiš? Vai es drīkstu ierasties pēc 2 stundām, kad maiņa slimnīcā būs beigusies?” Uz pēdējo jautājumu saņēmu noraidošu atbildi.

Ierados skolā, mani aizveda uz direktora kabinetu, kurā bija sapulcināti divi skolotāji, direktors, mana meita un puisi ar saviem vecākiem. Puisim bija asiņojis deguns un viņš izskatījās nokaunējies. Jautāju: “Kas šeit ir noticis?”

Skolotāja atbildēja: “Puisis bija aizticis meitas krūšturi, mēģinot to attaisīt, bet tad viņa puisim iesita. Divreiz.” Man radās iespaids, ka klātesošie ir daudz sašutušāki par manas meitas uzvedību nevis puiša.

“Ak, un tagad jūs noteikti vēlaties pārliecināties par to, ka es neizvirzīšu sūdzību pret zēnu kā seksuālo aizskaršanu? ” es jautāju.

Skolotāja piebilda: “Nedomāju, ka tas bija tik nopietni.” Direktors piebalsoja: “Nu, nu- nepārspīlēsim.”

 

Lasi arī: Viena vīrieša patiesība: es nepalīdzu sievai un pat negrasos to darīt

 

Tad ierunājās mana meita: “Viņš nepārstāja aiztikt manu krūšturi, kad vairākkārtīgi biju teikusi, lai pārstāj. Es to pateicu skolotājam, bet viņš man pateica, lai to ignorējot. Zēns nelikās mierā un attaisīja manu krūšturi, tad es viņam iesitu un viņš pārtrauca.”

Pagriezos pret skolotāju un teicu: “Jūs pieļāvāt, ka kaut kas tāds notiek? Kādēļ Jūs viņu neapturējāt? Nāciet, es satveršu jūsu bikšu priekšu.”

Skolotājs atbildēja: “Ko?! Nē!”

Es turpināju: “Vai tas jums šķiet nepieņemami? Kādēļ gan Jūs nedodaties pie kolēģes un neattaisāt viņas krūšturi vai manējo? Jūs domājat, ka tas ir jautri tikai tādēļ, ka viņi ir bērni?”

Direktors piepilda: “Visu cieņu, bet Jūsu meita tomēr iesita citam bērnam.”

Uz ko es atbildēju: “Nē, viņa aizstāvēja sevi pret seksuālu aizskaršanu brīdī, kad viņa vērsās pēc palīdzības pie cilvēka, kuram vajadzēja viņu aizstāvēt, bet to nedarīja. Cik reizes viņai vajadzēja pieļaut sevis aizskaršanu? Tā nav pienācīgas uzvedības norma. Mana meita tika aizskarat. Jums pašiem un šim zēnam ir jāmācās kā ir jāizturas pret citiem cilvēkiem.”

Avots:  Trending

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Jānis</cite>

    Pareizi darīja. Un vēl labāk būtu pieprasīt kompensāciju!

    • <cite class="fn">Ieva</cite>

      tā nu tas ir- kad es gāju pamatskolā- tālajos 90-tajos, tad arī tā pat bija. Puiši varēja bez maz vai darīt visu ,kas ienāk prātā. Audzinātāja novadīja atsevišķu nodarbību gan zēniem,gan meitenēm par pubertāti un krūts audzējiem.
      Par seksuālo uzmākšanos tajos laikos neviens nerunāja,jo nebija pieņemts. Seksuāla uzmākšanās bija tad,ja tika konkrēti kāds izvarots utt.
      Ja,kaut kas tāds tajos laikos būtu ierosināts, domāju,ka meitene tik vai tā paliktu pavedinātājas lomā. Pati gan jau izprovocējusi ar saviem apaļumiem.
      Es pat spēju iedomāties savu klasesbiedru muterīšu sejas- “ko? mans puisītis neko tādu nespētu izdarīt!!”

      • <cite class="fn">Džordžija</cite>

        Zini, Ieva, tas pats notiek arī tagad, arī R-Eiropā, un arī pieaugušo kolektīvos, pietam šeit “zēni” arvien pārdrošāk lien virsū un darba laikā mēgina atpogāt kreklus par sevi 10 gadus vecākiem vīriešiem. Un administrācija to absolūti ignorē. Jo negrib “smagas” sarunas, negrib skaidrošanos. Ne mana cūka, ne mana druva. Tā nav ne Latvijas, ne skolu vaina, tā ir mūsdienu demokrātiskā sabiedrība un tās lopiskie tikumi.

  • <cite class="fn">ome</cite>

    noteikti tas bija “biezo” dēliņš! Tie jau domā,ka viņiem viss atļauts! Tādam tik pa purnu!

  • <cite class="fn">Nigers</cite>

    VISMAZ IZTULKOJIET LĪDZ GALAM!

  • <cite class="fn">Lololo</cite>

    Esmu meitenes un viņas mamma pusē 😀

  • <cite class="fn">Arnis</cite>

    Pareizi meitene darīja…Piekrītu meitenes mammas sašutumam…

  • <cite class="fn">Silwer</cite>

    …tik tiešām….nu varejāt taču iztulkot VISU rakstu!!!!

    • <cite class="fn">step</cite>

      Mazāk pļurksti un vairāk dari. Paņem un iztulko! Tipiskais latvietis…. meklē citā neizdarību un cenšās to pacelt cik vien augstu var . Ar domu sevi pacelt gaismā! Tas ir kā ar pieri sienā !

  • <cite class="fn">margots</cite>

    vai tiesam so rakstu nelasa neviens prokuraturas darbinieks?matei pat nebutu jasniedz prasiba tiesa-to vajadzetu darit prokuraturai-visi izvarosanas meginajuma fakti konstateti un atziti..

  • <cite class="fn">zose</cite>

    Ak tu jēziņ,kāda traģēdija. Puikas vienmēr tā ir darījuši un darīs,un nevajag no tā taisīt nez kādu seksuālu uzmākšanos un drāmu-parasta pubertātes vecuma ziņķārība. Un skuķis pareizi darīja,ka sadeva pa degunu-ar to arī konflikts atrisināts. Bet te izpūš no mušas ziloni. Kad tiešām notiek reāla vardarbība vai pedofīlija,tad gan neviens i zinis neliekas.

  • <cite class="fn">Šmulis</cite>

    Tad jau viņš sveikā vēl tika cauri. Varēja dabūt ar kāju pa pautiem. Tad gan kārumnieks būtu pavadījis kādu pusstundu vaļājoties stūrī.

  • <cite class="fn">māte</cite>

    es domāju,ka vajadzēja gāzt arī skolotājam,jo laikam vienīgā tiesa pastāv- linču tiesa.

  • <cite class="fn">gun4a</cite>

    krasava… ;D pareizi, dazjiem galva pilda tikai dekora funkcijas… ;D

  • <cite class="fn">Veronika</cite>

    Tā, nu tas ir. Vienmēr tādos gadījumos vaino meitenes. Es pati esmu sastapusies ar līdzīgām problēmām. Viena no tādām bija, kad es vienkārši gāju uz klasi, man pieskrēja klāt un sāka lauzt ārā roku. Rezultātā es ar savu mammu runāju ar skolotājiem un puisi, bet visi izņemot manu māti vainoja mani. Redziet, puika jokojies esot. Nu, šaubos ka tā ir vienkārša jokošanās – pieskriet un lauzt ārā cilvēkam roku. Es eju mūzikasskolā un man ļoti sāpēja roka. Skolotājas pasmējās un vēl pateica, ka es jau tēlojot, tapēc jo negribot iet uz mūzikasskolu. Tādas absurdas situācijas notiek un tur neko nepadarīsi. Tas notika tikai pirms nieka trijiem gadiem. Kopš tā laika es nekad vairs nesūdzos skolas personālam par nesaskaņām ar skolas biedriem, jo uzskatu, ka viņi tāpat nedarīs neko lietas labā.

  • <cite class="fn">Čečens</cite>

    Audzināšana , bērnu un pieaugušo.

  • <cite class="fn">Agris</cite>

    Jūs, tak, esat neriktīgi. Nu, un! Vai zēni, kaut, kā savādāk, sāk iepazīt meitenes ??? Ļoti interesanti, kā Jūs, pirmo reizi nopisāties ? Laikam, vecāki nav sagatavojušies, pieaugušo sarunām ? Agri, vai vēlu, tas pimpīts sāks stāvēt.

  • <cite class="fn">Aivis</cite>

    “Nopisties” var tikai ar purnu pret asfaltu Agri!Nez vai tā mamma būtu skrējusi uz skolu par krūštura attaisīšanu!Čalis pilnīgs memminieks………….

  • <cite class="fn">janis</cite>

    skolotajs lurikis////direktoru ziepes

  • <cite class="fn">Sveetaa</cite>

    …Un pareizi skuķis darīja, ka iegāza pa purnu, savādāk jau nesaprot, ka tāda veida grābstīšanās ir vienkārši aizskaroša….kad mēs gājām skolā, mūs arī klases zēni visādos veidos aizskāra…un mēs viņiem naturāli atriebāmies katram pa vienam, bet meitenes visas kopā…baidījās un nedarīja vairs tā…tieši otrādi, sāka cienīt…

  • <cite class="fn">Sola</cite>

    Skolā notiek?.. kas līdzīgs notiek jau bērnudārzā! (ar to starpību, ka tur, paldies Dievam, vēl nav krūšturu! Uz jautājumu, kāpēc tu bezkaunīgi izturies pret meiteni, piecgadīgs “vīrietis” atbild: “Tāpēc, ka tā dara visās filmās!.. tur gan aiztiek meitenes, gan bučojas, gan mīļojas, lūk!” Kādas filmas mājās bērni skatas, to vecāki zin.

  • <cite class="fn">skolnieks</cite>

    Manuprāt, ir jārespektē sievišķais dzimums un šādas debilas izdarības ir nepieņemamas. Es kā parasts vidusskolnieks, kurš izgājis cauri pamatskolai neesmu saskāries ar tik stūlbu rīcību un vienmēr esmu bijis laipns pret meitenēm, pavēris durvis vaļā, izteicis komplimentu…. Jā, protams, čaļi var tur paķiķināt, pabužināties u.t.t, taču lai taisītu vaļā krūšturi, tur jābūt ir īpaši ”apdāvinātam”. Es gan arī nenoliegšu, ka mūsdienās vairums meiteņu nav nemaz tik ”labas” un ”pieklājīgas”, un nu jau 13/14 gadīgas meitenes pašas prasās pēc tādas uzmanības….atrod kādu čali ar BMW žurku un apbērnojas.
    galīgi traki…

  • <cite class="fn">Uzsāc gadu, satiekot savu veiksmi! https://goo.gl/MQAn8g</cite>

    Mūsu laikos bija pieņemts “iet ābolos” – tas ir iet noķert kādu klasesbiedreni un pataustīt viņas piebriedušos apaļumus. Lieki teikt, ka tam neviens īpaši uzmanību nepievērsa – bija meitenes, kuras pat bija apmierinātas ar šādu uzmanības izrādīšanu.
    Nu un pa laikam mēdzām atriebties, iežmiedzot kādu sevišķi nešpetnu ābolu tīkotāju stūrī un kārtīgi viņu nomizojot. Neviens nekur nesūdzējās. Ar laiku, jau vidusskolā šāda uzmanības apliecināšana un intereses izrādīšana pārgāja – puikas kļuva pieauguši.

Leave a Comment