Skriešanas jaka – kā izvēlēties pareizo?

Skriešana ir visnotaļ populārs sporta veids. Tas ir vienkārši uzsākams, tam nav nepieciešams dārgs ekipējums vai speciāla zāle, un to var darīt praktiski jebkur.

Tāpēc daudzi pavasarī mēdz pievērsties vai izmēģināt skriešanu. Lai šo nodarbi padarītu maksimāli patīkamu, ir ieteicams izvēlēties piemērotu sporta apģērbu, tai skaitā atbilstošu skriešanas jaku.

Kāda materiāla skriešanas jaku labāk ņemt?

Skriešanas jakas var būt ļoti dažādas. Daži izvēlas skriet ikdienas jakās, citi iegādājas sportošanai paredzētas jakas. Katrs var atrast sev ērtāko variantu, tomēr ir pāris lietas, kam būtu jāpievērš uzmanība, izvēloties sev jaunu (vai pirmo) skriešanas jaku.

Tā kā skriešana parasti notiek brīvā dabā, tad ir vēlams izvēlēties skriešanas jaku no ūdensizturīga, bet vienlaikus elpojoša materiāla. Ideālā gadījumā ir ieteicams iegādāties divas jakas – vienu ūdensdrošu, skriešanai lietus laikā, bet otru – siltu jaku, kas būs ideāli piemērota vēsākam laikam.

Protams, mūsdienās ir iespējams atrast arī universālas skriešanas jakas, kas būs piemērotas dažādiem laikapstākļiem, kā arī – ne visi labprāt skrien arī lietus laikā vai aukstās dienās.

Kādām ir jābūt labas skriešanas jakas funkcijām?

Materiāls nav vienīgais, kam jāpievērš uzmanība. Noteikti izlemiet, vai vēlaties savai jakai arī kapuci. Tas ir praktisks aksesuārs, kas var noderēt spilgtas saules vai neliela lietus laikā. Ja jums nepatīk valkāt cepuri, tad kapuce var to lieliski aizstāt, ja tas būs nepieciešams. Arī vējainā dienā kapuce var pasargāt jūsu ausis no vēja.

Skriešanas jakai noteikti ir jābūt elpojošai – arī tad, ja tā ir ūdensizturīga. Elpojoša skriešanas jaka nodrošinās labu gaisa cirkulāciju, lai jūs nesvīstu vairāk nekā nepieciešams. Pareiza ventilācija sportojot ir svarīga labai pašsajūtai.

Tāpat ir nozīmīga gan skriešanas jakas krāsa, gan dažādi atstarojošie elementi uz tās. Ja skrienat agrās rīta stundās vai vēlu vakarā, tad nedrīkst aizmirst par drošību. Tumšajā diennakts laikā noteikti jāizvēlas skriešanas jaka, apavi un citi aksesuāri ar atstarojošiem elementiem, lai automašīnas jūs varētu redzēt.

Laba un kvalitatīva skriešanas jaka var būt dažādās cenu kategorijās. Pati dārgākā skriešanas jaka automātiski nenozīmē, ka tā jums būs vispiemērotākā. Arī salīdzinoši lētākas jakas ir pietiekami kvalitatīvas un labi izstrādātas, tāpēc cenai jakas izvēlē ir otršķirīga loma.

Sponsorēts raksts

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment