Skudras ir mūsu draugi: kāpēc jums tās nav jāiznīcina savā īpašumā

Uzskaitīsim 4 iemeslus par labu šiem kukaiņiem.

Kad uz vietas izveidojies skudru pūznis, vasarniekam rodas vēlme pēc iespējas ātrāk no tā atbrīvoties. Nesteidzies. Patiesībā skudras ir svarīga barības ķēdes daļa dabā. Šeit ir daži iemesli, kāpēc šie kukaiņi ir jāsaglabā.

Pirmkārt, skudras palīdz augiem apputeksnēties, kas nozīmē, ka tās palielina augļu un dārzeņu kultūru ražu. Viņi vienkārši pārvieto ziedputekšņus no zieda uz ziedu.

Otrkārt, šie kukaiņi iznīcina augu kaitēkļus. Tie barojas ar noteiktiem parazītiem, piemēram, lapu rullīšiem un laputīm.

Lasi vēl: Parastā kniepadata liks jūsu ģerānijām ziedēt ar skaistu cepuri burtiski 1 nedēļas laikā

Treškārt, mazie palīgi palīdz uzlabot augsni. Tie pārvieto organiskās vielas un irdina augsni. Pateicoties tam, palielinās tā auglība.

Ceturtkārt, skudras ir svarīga barības ķēdes daļa dabā. Tie nodrošina barības avotu daudziem putniem un citiem dzīvniekiem, kas apdzīvo mūsu dārzus. Un, ja mēs pilnībā atbrīvosimies no skudrām, mēs izjauksim dabisko līdzsvaru.

Lasi vēl: Viņus izraudzījās pats Dievs: Pāvels Globa trim zodiaka zīmēm prognozē visdrosmīgāko veiksmes vilni no 11. maija.

Nu, ja skudru ir pārāk daudz un tās ir piepildījušas visu laukumu, tad varat izmantot metodes, kas tām nekaitē. Piemēram, sodas barjeras vai īpaši lipīgi slazdi.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment