Skumjas ziņas Maestro Raimonda Paula dzīvē; tur neko vairs nevar darīt

Latvijas mediji nesen vēstija par skumju notikumu, kas skāris izcilo komponistu Raimondu Paulu.

Komponists Raimonds Pauls ir labi pazīstams visiem Latvijas iedzīvotājiem, gan jaunajiem, gan vecajiem, un viņa slava sniedzas arī tālu ārpus Latvijas robežām.

 

Šeit ir daži fakti par Raimondu Paulu:

Dzīves dati un izcelsme: Raimonds Pauls dzimis 1936. gada 12. janvārī Rīgā, Latvijā.

Mūzikas karjera: Raimonds Pauls ir radījis vairāk nekā 3 000 dziesmu un instrumentālkompozīciju, kas iekļautas ne tikai Latvijas populāro dziesmu repertuārā, bet arī ir ieguvušas popularitāti citviet pasaulē. Viņa dziesmas bieži vien kļūst par hitiem un ir saņēmušas daudzas mūzikas balvas.

 

Starptautiskā slava: Raimonds Pauls ir ieguvis ievērojamu popularitāti un atzinību ne tikai Latvijā, bet arī starptautiskā mērogā. Īpaši lielu atzinību viņš guva K***vijā, kur viņa darbi un izpildījums kā dziedātājam un komponistam kļuva ļoti populāri.

Godalgas un atzinība: Raimonds Pauls ir saņēmis daudzas prestižas balvas un atzinības par savu izcilo ieguldījumu mūzikā. Starp tiem ir K***vijas Nacionālā balva “Zelta grammofons” un Latvijas Mūzikas balva “Grand Music Award”.Raimonds Pauls ir saņēmis daudzas prestižas balvas un atzinības par savu izcilo ieguldījumu mūzikā. Starp tiem ir Krievijas Nacionālā balva “Zelta grammofons” un Latvijas Mūzikas balva “Grand Music Award”.

Mūzikas žanri: Raimonds Pauls ir pazīstams ar savu daudzveidīgo mūzikas stilu, aptverot dažādus žanrus, tostarp populāro mūziku, džezu, klasisko mūziku un estrādes mūziku.

Sabiedriskais darbs: Raimonds Pauls aktīvi piedalās sabiedriskajā dzīvē un ir kļuvis par ievērojamu personību kultūras un mūzikas jomā. Viņš sniedz padomus, atbalsta izglītību mūzikā un kultūrā, veicinot šo jomu attīstību Latvijā.

 

Šogad 12. janvārī viņš svinēja savu 88. dzimšanas dienu un turpina aktīvi koncertēt. Tomēr nesen viņa dzīvē notikušas ievērojamas pārmaiņas, kas ir izraisījušas bažas.

Žurnāls “Privātā Dzīve” nesenajā izdevumā pievērš uzmanību Raimonda Paula ārējām pārmaiņām. Vairāki cilvēki ir pamanījuši, ka viņš vairs nevalkā savas ierastās elegantās brilles. Šīm pārmaiņām ir ļoti nopietns iemesls.

 

Iepriekš tika ziņots, ka pirms dažām nedēļām Raimonds Pauls apmeklēja iestādi, kur viņam veica redzes korekciju. Pēc procedūras speciālisti ieteica viņam vairs nelietot brilles.

Maestro šo ieteikumu uztvēris ļoti nopietni, uzsvēra, ka redzes jautājumos nevar jokot, un izteica pārliecību, ka izskats vai stils nav galvenais. Tomēr atteikšanās no brillēm, visticamāk, radīs būtiskas izmaiņas komponista ikdienas dzīvē.

Žurnālam Maestro atzīst – lai arī šobrīd, pēc redzes korekcijas, viņš ikdienā redzot visai labi, tomēr, kad nākas lasīt vai strādāt ar notīm, rodas sarežģījumi.

Pauls ar nožēlu norāda, ka, neraugoties uz ilgajiem gadiem, kad viņš turpināja spēlēt klavieres un sēdēja pie instrumenta, pat pēc savas mīļotās sievas, Lanas, aiziešanas, viņš nekad neatcēla koncertus, jo cienīja sava koncerta apmeklētājus. Tagad viņš atzīst, ka šādu optimismu nav.

Komponists pauž, ka šobrīd bez brillēm sēdēt pie instrumenta ir diezgan savādi. Kaut arī viņš ilgus gadus ir nodarbojies ar mūziku, tagad, iespējams, ir pienācis laiks to pārtraukt. Kā izrādās, Pauls ir atklājis, ka jau labu laiku arī nevada automašīnu stūrēšanu, šo informāciju dalot žurnālam “Privātā Dzīve”.

 

Raimonds Pauls ar nožēlu atzinis, ka aizgājusi tautā iemīļotā aktrise Baiba Indriksone, kas bijusi “viņa paaudze”, un viņš izjūt nožēlu par šo zaudējumu. Tomēr viņš saprot, ka laiks iet un nekas nevar mainīt pagātni. Par laimi, viņš jūtas gandarīts, ka vecumā vēl spēj kustēties un saprast notiekošo.

Visu interviju ar Raimondu Paulu var izlasīt 21.maija “Privātā Dzīve” numurā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment