Slavenā apavu ražotāja Birkenstock galvenais akcionārs gatavojas atbrīvoties no akcijām, neraugoties uz optimistiskajām prognozēm

ASV privātā kapitāla uzņēmumam L Catterton joprojām piederēs lielākā Birkenstock pīrāga daļa, raksta Euronews.

Vācu sandāļu ražotājs Birkenstock ir paziņojis, ka 14 miljonus tā parasto akciju sekundārajā piedāvājumā pārdos ar tā lielāko atbalstītāju saistīta struktūra.

Piedāvājumā, kas noslēgsies šā gada 28. jūnijā, akcijas tiks pārdotas par 54 ASV dolāriem (50 euro) par gabalu, – trešdien apstiprināja Birkenstock.

L Catterton, ASV privātā kapitāla uzņēmums, ko atbalsta franču miljardieris Bernārs Arno un luksusa preču gigants LVMH, vēlas samazināt savu Birkenstock akciju daļu. Tās īpašumtiesības samazināsies no 81,1 % līdz 73,2 %.

Cerības uz lielu pieprasījumu

Paredzams, ka pārdošana ļaus iegūt 756 miljonus ASV dolāru (707 miljonus eiro), lai gan neviens no iegūtajiem līdzekļiem netiks piešķirts pašam sandāļu ražotājam, kas piedāvājumā nepārdod akcijas.

Ja pieprasījums būs liels, parakstītājiem, kas pārvalda darījumu, ir arī piešķirta iespēja iegādāties vēl nedaudz vairāk nekā divus miljonus parasto akciju. Tas ir papildus sākotnējiem 14 miljoniem.

L Catterton akciju pārdošana notiek, neraugoties uz Birkenstock pozitīvajām prognozēm.

Maija beigās sandāļu ražotājs paziņoja, ka sagaida, ka koriģētā peļņa 2024. gadā sasniegs pat 545 miljonus eiro, kas ir vairāk nekā iepriekš prognozētie maksimālie 530 miljoni eiro.

Cerības uz uzlabotiem ieņēmumiem 2024. gadā

Uzņēmums arī paaugstināja ieņēmumu prognozes nākamajam gadam, sasniedzot iespējami augstāko līmeni – 1,78 miljardus eiro.

“Mūsu 2024. gada otrā ceturkšņa rezultāti vēlreiz apliecina mūsu uzņēmējdarbības modeļa spēku un augošo pieprasījumu pēc mūsu produktiem,” par nesenajiem finanšu rezultātiem sacīja Birkenstock izpilddirektors Olivers Reiherts.

“Ņemot vērā mūsu izstrādāto izplatīšanas modeli, pieprasījums turpina pārsniegt piedāvājumu visos segmentos, kanālos un kategorijās.”

Birkenstock akciju cena nav bijusi stabila kopš uzņēmuma sākotnējā publiskā piedāvājuma uzsākšanas pagājušā gada oktobrī.

Akciju vērtība Ņujorkas fondu biržā debijas laikā samazinājās par vairāk nekā 12 %.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment