Slavenā kosmonauta Jurija Gagarina meitas – kā izvērtās viņu dzīves un cik līdzīgas viņas ir tēvam kad ir pieaugušas

Visi noteikti zina par slaveno kosmonautu Juriju Gagarinu – vai nu lasījuši grāmatās, vai skatījušies filmās. Bet cik daudz cilvēku ir informēti, ka viņam bija meitas? 

Kā izvērtās meiteņu likteņi, un ko viņas dara tagad? Cik līdzīgas ir tēvam?

Lasi arī: Klasisks plūmju ievārījums bez kauliņiem – vienkāršākā un ātrākā plūmju ievārījuma pagatavošanas recepte

Kā vispārzināms fakts – pirmais kosmonauts pasaulē bija Jurijs Gagarins. Viņš bija precējies tikai vienu reizi. Viņa sieva Jekaterina strādāja lidojumu vadības laboratorijā. Divus gadus pēc kāzām viņiem piedzima pirmā meita, un drīz pēc tam arī otrā meita.

Pats Gagarins piedzima 1934. gada 9. martā. Gagarins uzauga Krievijā un izcēlās ar lielu aizrautību pret aviāciju. Viņš pievienojās PSRS Gaisa spēkiem un drīz ieguva atzinību kā izcils lidotājs.

Pat veca vanna kļūs sniega balta: lai atbrīvotos no dzeltējuma un rūsas, palīdzēs pavisam lēti līdzekļi

Tomēr Gagarins kļuva par pasaules vēstures figūru 1961. gada 12. aprīlī, kad viņš kļuva par pirmo cilvēku, kas veica kosmisku lidojumu. Viņa kosmosa kuģis “Vostok 1” pacelās no Zemes, aplidojot apkārt mūsu planētai vienreiz, pirms nolaidās atpakaļ uz Zemes. Šis lidojums padarīja Gagarinu par ne tikai kosmonautu, bet arī par simbolu, kas iemiesoja cilvēces sasniegumus un izcilību kosmosa izpētē.

Jurijs Gagarins ar sievu Valentīnu

Pēc kosmosa lidojuma Gagarins kļuva par starptautisku slavas simbolu un PSRS varas elites iemīļotu figūru. Viņa dzīve pēc lidojuma turpinājās ar dažādiem amatiem un pienākumiem, tostarp kosmosa programmas attīstības veicināšanu. Taču viņa dzīve tika pārtraukta 1968. gadā, kad notika aviācijas negadījums.

Es ņemu kāpostus un gatavoju pīrāgu tieši pannā, ļoti vienkārša recepte no pieejamiem produktiem

Lai gan Gagarins  kosmosā pavadīja tikai īsu laiku, viņa ietekme un mantojums ir ilgtspējīgi iesakņojušies cilvēces vēsturē. Viņa nosaukums un slava ir kļuvuši par simbolu drosmei un cilvēces tieksmei izpētīt jaunus horizontus.

Bet kā tad klājas Gagarina meitām?

Jāsaka uzreiz – abas meitas ir izcilnieces un savās karjerās sasniegušas lielus panākumus. Pie tam vizuāli līdzinās tēvam/ Īpaši lielu līdzību daudzi saskata vecākajā no meitām – Jeļenā. Bet arī Gaļinas sejā manāmi tēva vaibsti.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment