Slavens Anglijas dārznieks atklāj super efektīvu veidu, kā viņš cīnās ar nezālēm, kas ieaugušas bruģī: tas izmaksā ļoti lēti!

Foto – Pexels

Nezāles, kas aug bruģī – katra mājas saimnieka ķibele. Bieži vien izmēģināts ir viss, taču rezultāta kā nav, tā nav. Izrādās, ka ar nezālēm cīnīties ir iespējams, turklāt šī metode ir draudzīga apkārtējai videi.

Protams, ka absolūti nav patīkams skats, kad uz piebraucamā ceļa vai taciņas starp bruģa spraudziņām rēgojas izaugušas nezāles, bet tīrīt tās ir ilgi, nogurdinoši un, godīgi sakot, arī neproduktīvi, jo saknes paliek tāpat un jau pēc dažām dienām iztīrītais bruģis atkal ir aizaudzis.

Viens no slavenākajiem dārzu ekspertiem no Lielbritānijas, Harijs Bodels tagad ir atklājis vienkāršu un lētu metodi, un, kā viņš pats teic – draudzīgu apkārtējai videi, bet nedraudzīgu pašām nezālēm. Pie tam, šī metode jums izmaksās centus.

Lasi vēl: Es to vienkārši izleju uz nezālēm, un tās nekavējoties izžūst. Es jums parādīšu triku, kā nezāles ātri un uz visiem laikiem iznīdēt!

Eksperts skaidro, ka šis paštaisītais līdzeklis uz nezālēm iedarbojas pat labāk nekā veikalā pirktās ķīmijas. Tātad, kāda ir šī līdzekļa pamatsastāvdaļa? Izrādās, tas ir visparastākais vārāmais sāls. Kā tas iedarbojas uz nezālēm? Sāls satur noteiktus jonus, kas, uzkrājoties lielā koncentrācijā, kļūst nepanesams nezālēm. Šie joni traucē tādiem dabiskiem procesiem kā fotosintēze, beigās tas izraisa šūnu bojājumus un nezāļu iznīkšanu.

Foto – Unsplash

Šis dabiskais līdzeklis uz nezālēm ir jāizsmidzina sausā, saulainā dienā, kad nepūš spēcīgs vējš. Maisījums iedarbosies uz nezālēm visu nakti, izžāvējot tās līdz pat saknēm, tāpēc beigās tās būs vienkārši sakaltušas.

Kā šo šķīdumu pareizi pagatavot un lietot?

Raksta turpinājums nākošajā lappusē:

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment