Slavens Anglijas dārznieks atklāj super efektīvu veidu, kā viņš cīnās ar nezālēm, kas ieaugušas bruģī: tas izmaksā ļoti lēti!

Foto – Unsplash

Vienlaikus eksperts brīdina, ka, lai gan sāls var efektīvi iznīcināt nezāles, tā var arī uzkrāties augsnē un ietekmēt citu augu augšanu. Tāpēc ar šo maisījumu jārīkojas uzmanīgi!

“Izmantojiet to taupīgi un tikai tajās vietās, kur nevēlaties, lai augtu nezāles, nesmidziniet to pārlieku tuvu citiem augiem!” – viņš skaidro.

Bodels piebilda, ka ir vēl viena metode, ko var izmantot pret nezālēm, – apsmidzināt tās ar etiķa un ūdens maisījumu. Šis šķīdums darbojas līdzīgi: etiķī esošā skābe izžāvē augus.

Kā pagatavot šos šķīdumus?

Foto – Unsplash

Uz vienu litru ūdens vajadzīgas 10 ēdamkarotes (karote ar kaudzīti) vārāmā sāls. Tad to visu kārtīgi izmaisa un iepilda pudelē ar pulverizatoru.

Ja gatavosiet etiķa šķīdumu – uz vienu litru ūdens jāielej 300 ml galda etiķa, arī viss kārtīgi jāsamaisa un jāpārlej pudelē ar pulverizatoru.

Izsmidzinot, ieteicams, uzvilkt rokās cimdus, jo abi šķidrumi var sausināt roku ādu.

Bodels, kurš ir veidojis un aprūpējis neskaitāmus Lielbritānijas publiskos dārzus un parkus, apgalvo, ka tieši šī metode viņu nekad nav pievīlusi cīņā ar nezālēm!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment