Tātad šī slepenā sastāvdaļa ir… auzu pārslas! Tici vai nē, ievērojami uzlabot maltas gaļas garšu var parastas auzu pārslas. Pietiek pievienot tikai dažas saujas tieši maltai gaļai.
Tomēr ir svarīgi ievērot proporcijas. Uz puskilogramu gaļas jābūt apmēram 120 gramiem auzu pārslu.
Pirms pievienošanas gaļai, auzu pārslas labāk iepriekš sajaukt ar pienu un vienu vistas olu, kā arī atstāt uz 30 minūtēm.
Pateicoties šādai sastāvdaļai, kotletes kļūs daudz gaisīgākas. Turklāt tās viegli noturēs formu un gatavošanas laikā nesāks sadalīties.
Ja neizmantosiet šo tautas recepti, laputis apēdīs visu ražu: efekts jums noteikti patiks
Tomēr šīs metodes galvenā priekšrocība ir garšas uzlabošana. Pateicoties auzu pārslām, kotletes kļūs sulīgākas, kā arī sātīgākas.
Tajā pašā laikā pati sastāvdaļa tiek uzskatīta par ekonomisku. Nopirkt auzu pārslas veikalā var par relatīvi zemu cenu. Bet rezultāts noteikti būs tā vērts!