Slikta saimniece ir uzreiz acīmredzama: kuras pazīmes mājoklī viņu nodod. Pieķērām 87% saimnieču!

Viesojoties citu cilvēku mājokļos, mēs neviļus spriežam par tās saimnieci. Šķiet, ka māja ir tīra un galds klāts, bet kaut kas tomēr nav kārtībā.

Mājokļa izskats un atsevišķi sīkumi var atklāt, ka saimniece nav tik ideāla, kā vēlētos izlikties citu priekšā.

 

Aplūkosim dažas pazīmes, kurām jāpievērš uzmanība, lai izvairītos no negatīva viedokļa par tevi kā par sliktu saimnieci.

Ja godīgi, dažas no šīm pazīmēm piemīt arī man. Diemžēl mēs visi esam nepilnīgi.

Netīra mājokļa slēptās pazīmes

1.Netīri durvju rokturi, rozetes un slēdži norāda uz virspusēju tīrīšanu. Šīs vietas, īpaši ārdurvis un vannas istaba, ir baktēriju perēkļi.

2.Garšvielu burciņas, kafijas kārbas un tējas kastītes, kas stāv tieši uz pusdienu galda, liecina par saimnieces slinkumu. Turot to visu virtuves skapīšos, telpa izskatīsies glītāka un galds tīrāks.

3.Par saimnieces paviršību liecina arī ikdienā lietojamo viedierīču stāvoklis. Lipīga un putekļaina klaviatūra, notraipīta datorpele un netīra televizora pults liecina par nolaidību.

4.Putekļi uz attēliem, foto rāmjiem un aksesuāriem, kas reti tiek noslaucīti, var izraisīt alerģiskas reakcijas. Tev vajadzētu veltīt laiku, lai katru nedēļu noslaucītu putekļus arī no šiem priekšmetiem.

5.Arī sakaltušas lapas uz istabas augiem liecina par saimnieces paviršību. Sauso lapu noņemšana un putekļu noslaucīšana no augiem ir vienkārši uzdevumi. Augi uzreiz izskatīsies labāk.

6.Liels daudzums netīrās veļas, kas sakrauts vannas istabā, izskatās nepievilcīgi. Daudz labāk ir iegādāties kārtīgu veļas grozu un ievietot tajā netīro veļu. Vāks uz groza ļaus paslēpt netīro veļu no viesu acīm. Turklāt šis grozs ir ietilpīgs un nemaksā daudz.

7.Svarīgi ir arī tas, kā tu saviem viesiem pasniedz ēdienu. Piemēram, siera un desas sagriešana biezās šķēlēs un novietošana uz galda nav labākais risinājums. Labāk izvēlies vienkāršas sastāvdaļas un pagatavo garšīgu un acīm tīkamu ēdienu.

Piemēram, salātus pasniedz salātu traukā, nevis tajā pašā bļodā, kurā tie gatavoti. Pat visvienkāršāko maltīti no lētām bietēm var noformēt tā, lai tas izskatās pievilcīgi, kā dārgā restorānā. Galvenais ir nekautrēties pasniegt ēdienus no pieejamām sastāvdaļām, bet ir svarīgi tos likt galdā tīros un skaistos traukos.

Bet kāda saimniece/saimnieks esi tu? Vai vari droši teikt, ka uz tevi neattiecas neviens no augstāk minētajiem punktiem, kas liecina par paviršību mājokļa uzkopšanā? Pastāsti, lūdzu, komentāros, atzīmē rakstu ar “patīk” un dalies ar to sociālajos tīklos!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment