Sliktas ziņas sakarā ar laikapstākļiem uz šīm brīvdienām Latvijas teritorijā. Pirmdien ienāks aukstā fronte

Sliktas ziņas sakarā ar laikapstākļiem uz šīm brīvdienām Latvijas teritorijā. Diemžēl šīs ir bēdīgas ziņas daudziem atpūtniekiem, kuri ieplānojuši atpūsties šajās brīvdienās. 

Piektdienas vakarā un sestdien Latviju no rietumiem šķērsos aukstā atmosfēras fronte, tāpēc brīvdienās būs nedaudz vēsāks, prognozē sinoptiķi.

Piektdien temperatūra sasniegs +32 grādus, un tveici mazinās dienvidu vējš, kas valsts rietumu un centrālajā daļā brāzmās pastiprināsies līdz 9-14 metriem sekundē.

Gan naktī uz piektdienu, gan naktī uz sestdienu gaisa temperatūra vietām Latvijā, iespējams, nenoslīdēs zem +20 grādiem, un šādas naktis sinoptiķi dēvē par tropiskām.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 67%

0%

Atmosfēras frontes ietekmē lietus, tai skaitā stipras pērkona lietusgāzes, visvairāk iespējams piektdienas pievakarē Kurzemē, vēlāk vakarā un naktī uz sestdienu arī citviet Latvijā, bet sestdien dienā vairs tikai valsts austrumos.

Sestdien, kad spīdēs saule un pūtīs mērens rietumu vējš, gaisa temperatūra būs no +22 līdz +27 grādiem, bet pie pretvēja krastiem gaidāmi +18 līdz +20 grādi.

Svētdien prognozēts sauss un saulains laiks ar lēnu vēju, ko Kurzemē aizstās mērens dienvidaustrumu vējš. Naktī gaisa temperatūra pazemināsies līdz +8 līdz +15 grādiem, bet svētdienas pievakarē tā paaugstināsies līdz +25 līdz +29 grādiem, ar nedaudz vēsāku gaisu vietām Rīgas līča piekrastē.

Pirmdien, ciklona ietekmē, iespējams lietus un vēja pastiprināšanās. Naktī būs ļoti silts, bet dienā no rietumiem sāks ieplūst vēsāks gaiss.

Lasi vēl: Salāti “Vīra asaras” neatstās vienaldzīgu nevienu vīrieti… Vari gatavot dienu un nakti un tāpat nebūs gana

Piektdien Latvijā gaisa temperatūra vēl vairāk paaugstināsies, un tiek prognozēts lielākais karstums kopš pagājušā gada vasaras. Pastiprināsies dienvidu vējš, un Kurzemē iespējams pērkona negaiss, ziņo sinoptiķi.

Naktī nav gaidāmi nokrišņi, un būs maz mākoņu. Pūtīs lēns dienvidaustrumu vējš. Minimālā gaisa temperatūra būs no +14 grādiem austrumu reģionos līdz +20 grādiem Rīgā un Kurzemes rietumu piekrastē.

Dienā spīdēs saule, būs maz mākoņu, kas Kurzemē palielināsies. Dienas otrajā pusē vietām – galvenokārt Kurzemē – īslaicīgi līs, iespējamas stipras pērkona lietusgāzes. Vakarā pērkona negaisa iespējamība palielināsies arī valsts centrālajā daļā.

Tomēr tas nav viss..

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā 

 

 

Piektdien dienvidu vēja ātrums rietumu un centrālajos novados brāzmās sasniegs 9-14 metrus sekundē. Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +30..+33 grādiem, bet vietām piekrastē būs par dažiem grādiem zemāka.

Rīgā jūnija pēdējā piektdiena būs saulaina, un vakarā pieaugs pērkona negaisa iespējamība. Naktī pūtīs lēns dienvidaustrumu vējš, un gaisa temperatūra noslīdēs līdz aptuveni +20 grādiem. Dienā pūtīs mērens dienvidu un dienvidaustrumu vējš, un temperatūra ēnā sasniegs +32 grādus.

Ceturtdienas rītā debesis virs Latvijas joprojām ir skaidras, liecina meteoroloģiskā informācija.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati rāda, ka plkst. 5 gaisa temperatūra svārstījās no +10,9 grādiem Ainažos līdz +17,9 grādiem Daugavgrīvā un Ventspils ostā.

Sagaidāms, ka līdz deviņiem rītā temperatūra paaugstināsies līdz +19..+24 grādiem.

Dienas laikā gaiss Latvijā iesils līdz +28..+31 grādam, bet piekrastē būs par dažiem grādiem vēsāks, prognozē sinoptiķi. Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs visā valstī ir izsludinājis dzeltenās pakāpes brīdinājumu par stipru karstumu ceturtdien un piektdien.

Rīgā ceturtdien saglabāsies sauss un saulains laiks, pūtīs lēns vējš, un gaisa temperatūra sasniegs +29 grādus. Laikapstākļus nosaka paaugstināta spiediena apgabals, un atmosfēras spiediens ir 1016-1019 hektopaskāli jūras līmenī.

Lasi vēl: Ņemu makaronus un pēc 20 minūtēm gardas vakariņas gatavas. Ātri makaroni pannā.

Ūdens temperatūra upēs un ezeros no rīta pārsvarā ir +18..+23 grādi, bet jūrā +16..+19 grādi. Dienas gaitā ūdens kļūs siltāks; trešdienas vakarā Jūrmalā ūdens temperatūra bija +21..+23 grādi.

Intensīvā ultravioletā starojuma dēļ no plkst.11 līdz 16 nav ieteicams ilgstoši uzturēties tiešos saules staros. Pūtīs lēns vējš, pēcpusdienā gaidāma arī mērena jūras brīze. Mākoņu būs maz, un nokrišņi nav gaidāmi.

Silta saule, smiltis, dažreiz pat svelme un gandrīz tropiskas naktis – Latvijas vasarās var izbaudīt dienvidnieciskas sajūtas. Šis ir laiks, kad aktīvai atpūtai brīvā dabā visērtākie būs atvērti apavi, un ieteicams vilkt šortus un T-kreklu vai vieglu vasaras kleitu. Tomēr jāatceras, ka Latvijas vasaras ir neprognozējamas, tāpēc vienmēr vajadzētu paņemt līdzi arī siltāku apģērbu.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment