Daudziem no mums ļoti patīk mikroviļņu krāsnis, jo tās ir ļoti vienkāršas, ērtas un parocīgas, ja nepieciešams ātri uzsildīt vai pagatavot kādu ēdienu.
Mikroviļņu krāsns ASV ir pazīstama jau vairāk nekā 30 gadus. Taču mēs šodien nolēmām noskaidrot atbildi uz jautājumu, vai mikroviļņu krāsns ir veselīga ēdiena pagatavošanai. Diemžēl atbilde uz šo jautājumu ir “nē!”
Mikroviļņu krāsnis izdala jonizējošu starojumu. Šāds starojums izmaina atomu elektromagnētisko dabu vai jonizē tos. Tādā veidā tiek izmainītas šo atomu spējas reaģēt ar citiem atomiem un molekulām. Rentgena, gammas stari un kodolmedicīna ir vietas, kur tiek izmantoti jonizējošie starojumi. Mikroviļņu krāsnī uzsildītais ēdiens ir pilns ar augstas frekvences siltuma viļņiem, tādējādi radot draudus jūsu veselībai.
Lasi vēl: Vai tava mikroviļņu krāsns rada radiācijas nolūdes? Ir vienkāršs veids, kā noskaidrot
Šķir lapu tālāk, lai uzzinātu, cik nopietni ir mikroviļņu krāsns radītie draudi veselībai!
Tevi noteikti interesēs
- Iztērēju visu Māra ietaupījumus un uzrīkoju sev pamatīgu Vecgada vakaru Taizemē; kas viņam par to bija sakāms
- Pasaules sīkākie dārgakmeņi: iepazīsti 5 suņu šķirnes, kas sver mazāk par kaķi
- Sinoptiķi atklāj vai Jaunajā gadā sagaidīsim īstu ziemas pasaku: ”Prognozes mainās burtiski pa dienām”
- Mans vīrs aizmirsa telefonu un aizgāja – viens zvans no “kolēģa” izdzēsa 20 gadus manā dzīvē
- Svētku deserts, ko viesi vienmēr apēd pirmo: pagatavojams vieglāk nekā “Napoleons”, bet garšo vēl labāk par torti
- Par aveņu krūmiem neaizmirstu pat decembrī: pie saknēm pietiek ar 3 ēdamkarotēm, lai ogas nākamgad kļūtu vēl saldākas








