Biezpiena sacepuma pagatavošanai pannā nav nepieciešamas īpašas kulinārijas prasmes. Pat iesācējs pavārs var tikt galā ar to.
Sastāvdaļas;
300 g biezpiena
2 olas
Šķipsniņa sāls
2 ēd.k. l. cukura
1 ēd.k. l. augu eļļa
100 g miltu
1 tējk. cepamais pulveris (5 g)
Rozīnes vai jebkura augļa gabaliņi pēc vēlēšanās.
Sāksim ar to, ka biezpiens ir kārtīgi jāsamīca vai jāizberž caur sietu, lai neveidotos lieli kunkuļi. Biezpienam pievienoju olas un šķipsniņu sāls.
Pagatavojumam pievienošu rozīnes, tās vispirms piepildīju ar karstu ūdeni, tagad labi noskalošu un nosusināšu ar papīra dvieļiem.
Pievienojiet cukuru un 1 ēdamkaroti augu eļļas.
Tālāk maisījumā pievienojiet miltus un cepamo pulveri. Miltus ir svarīgi pievienot pakāpeniski, kontrolējot mīklas konsistenci: tai jābūt mīkstai, bet ne pārāk lipīgai.
Pievieno rozīnes.
Tas gatavajam ēdienam piešķirs papildu nelielu saldumu.
Cepamo pannu ieziež ar eļļu. Iesmērēju ar krējumu. Izklājiet biezpiena maisījumu.
Lasi vēl: Novembra triks, kas liks uzziedēt pat slinkākajam Kalančo krūmam – iepriecinās ar sulīgu ziedu galvu
Aizveru vāku un uzlieku uz uguns, vispirms ieslēdzu lielāku uguni, pēc apmēram minūtes samazinu un cep 12 min līdz 15 minūtēm, līdz paradās zeltaini brūna garoziņa.
Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu…
Tevi noteikti interesēs
- Mūziķis Ainars Mielavs skarbi izteicis par “Straumes” veidotājiem: Abiem latviešu džekiem ir nedaudz “aizbraucis jumts”by Laura Blūma
- Gudrā kartupeļu stādīšana “holandiešu metodē”: tā dod karalisku ražu pat nabadzīgā augsnēby Laura Blūma
- Daugavpils stacija – vilcienā iekāpj blondīne, viņai zvana telefons. Es nejauši dzirdu sarunu, kuru līdz šim brīdim nespēju aizmirstby Rinalds Bergmanis