Pagatavošanas gaita:
Vāra olas, bietes un burkānus. Lai neitralizētu ne pārāk patīkamo smaku, vārot bietes, iemetiet verdošajā ūdenī maizes garozu. Ja katlam, kurā vārās bietes, pievienosiet nedaudz citrona sulas, sakņu dārzeņu krāsa būs intensīvāka!
Atdzisušās olas pārgriež uz pusēm un dzeltenumus samīca ar dakšiņu.
Smalki sagriež sīpolu. Dārzeņus nomizo un sarīvē uz rupjās rīves.
Sajauc dzeltenumus ar sīpoliem, burkāniem un bietēm. Pievieno majonēzi.
Siļķi sagriež šķēlēs, ja nepieciešams, izņem asakas.
Ievietojiet dārzeņu maisījumu olu laiviņās. Virspusē pievienojiet siļķes gabaliņus un garšaugus dekorēšanai.
Pilnīgi visiem, kas izmēģināja šo uzkodu, patika slinkais kažociņš olās! Apetīti rosinoši, garšīgi, viegli pagatavojami. Cik patīkami ir dzirdēt komplimentus par saviem kulinārijas gardumiem!
Tāpat es bieži gatavoju ar siļķi pildītus gurķus. Pildu svaigus gurķīšus ar skābo krējumu, rīvētu cieto sieru, sinepēm, sasmalcinātiem lociņiem un sīki sagrieztu siļķi. Pa virsu uzberu papriku. Oriģināla uzkoda, kuru ēd visi un slavē, iesaku!
Pagatavo šo uzkodu un neaizmirsti dalīties ar recepti savām draudzenēm! Viņas to noteikti novērtēs…
Tevi noteikti interesēs
- Stiprs sals vai atgriezies rudens: meteorologs Toms Bricis paziņo, kādi laika apstākļi Latvijā būs līdz 10. decembrim
- Piparkūku torte bez cepšanas — ļoti vienkāršs un maigs deserts, kas vienmēr pazūd no galda acumirklī
- Es padaru auzu putru daudz krēmīgāku un garšām bagātīgāku, tai pievienojot vienu vienkāršu sastāvdaļu — ne ūdeni
- Vīrs uzstāja ņemt līdzi vīramāti mūsu atvaļinājumā uz Turciju, bet man nācās pieņemt lēmumu, kuru šodien uzskatu par vispareizāko
- Skaista, bet mazliet cimperlīga: pieredzējusi dārzniece skaidro, kā kopt “ziemas puķi” ciklamenu, lai tā ziedētu kupli un krāšņi
- Uzņēmējs atmasko shēmu, kā no Latvijas budžeta un valsts iedzīvotājiem tiek izkrāpti desmitiem miljoni eiro













