Pagatavošanas gaita:
Vāra olas, bietes un burkānus. Lai neitralizētu ne pārāk patīkamo smaku, vārot bietes, iemetiet verdošajā ūdenī maizes garozu. Ja katlam, kurā vārās bietes, pievienosiet nedaudz citrona sulas, sakņu dārzeņu krāsa būs intensīvāka!
Atdzisušās olas pārgriež uz pusēm un dzeltenumus samīca ar dakšiņu.
Smalki sagriež sīpolu. Dārzeņus nomizo un sarīvē uz rupjās rīves.
Sajauc dzeltenumus ar sīpoliem, burkāniem un bietēm. Pievieno majonēzi.
Siļķi sagriež šķēlēs, ja nepieciešams, izņem asakas.
Ievietojiet dārzeņu maisījumu olu laiviņās. Virspusē pievienojiet siļķes gabaliņus un garšaugus dekorēšanai.
Pilnīgi visiem, kas izmēģināja šo uzkodu, patika slinkais kažociņš olās! Apetīti rosinoši, garšīgi, viegli pagatavojami. Cik patīkami ir dzirdēt komplimentus par saviem kulinārijas gardumiem!
Tāpat es bieži gatavoju ar siļķi pildītus gurķus. Pildu svaigus gurķīšus ar skābo krējumu, rīvētu cieto sieru, sinepēm, sasmalcinātiem lociņiem un sīki sagrieztu siļķi. Pa virsu uzberu papriku. Oriģināla uzkoda, kuru ēd visi un slavē, iesaku!
Pagatavo šo uzkodu un neaizmirsti dalīties ar recepti savām draudzenēm! Viņas to noteikti novērtēs…
Tevi noteikti interesēs
- Lieliski salāti aizņemtām dienām – vienkāršs biešu un gurķu salikums, kas priecē ar savu sātīgumu un garšu
- Padomju laika salāti, kurus velti esam pārstājuši gatavot: 5 aizmirstas receptes
- Šīm četrām zodiaka zīmēm 11. novembris nesīs īpaši veiksmīgu dienu
- Ilva aizbrauca atpūsties uz Ēģipti un viesnīcas šefpavārs atklāj, ko viņi dara ar ēdienu, kas paliek pāri no bufetes restorāniem
- “Jāpiešuj” laime, veiksme un labklājība: kas jāizdara 10. novembrī – senču ticējumi
- Ja šajā dienā no rīta ir sarkana rītausma, tas nesola neko labu: tautas gudrības par 11. novembri













