Slinkais “Napoleons” ar zemenēm: katru reizi, kad kādu ar to uzcienāju, man prasa recepti!

Foto – ekrānuzņēmums

Slinkais “Napoleons” ar zemenēm – šī recepte ir patiešām izcila, lai neteiktu vairāk. Agrāk liktos – gatavoju to tik reti, jo bija sarežģīti, bet tagad? Tagad es to daru katru reizi, kad ģimene to palūdz!

Lai gatavā kūka būtu pēc iespējas aromātiskāka, maigāka un mutē kūstoša, atstājiet to ledusskapī uz nakti. Tā tiešām būs izcila!

Kūka “Napoleons” jau izsenis tiek uzskatīta par desertu karali, un tās pagatavošanai ir desmitiem, ja ne simtiem recepšu, sākot no klasiskām līdz pat šādām – “slinkajām”. Šī recepte ir pārbaudīta neskaitāmu reižu un tā nekad neliek vilties – ja vēlaties ātri, bez liekām grūtībām pagatavot šo desertu – šī recepte ir jāpieraksta kladē! Un kūka izdodas tik garšīga, ka garantēju jums – pēc tās apēšanas jums prasīs recepti.

Sastāvdaļas:

Kārtainā mīkla – 1 kg
Krējums – dažas ēdamkarotes

Foto – ekrānuzņēmums

Krēmam:

Olas – 3 gab.
Cukurs – 300 gr
Vaniļas cukurs – 10 gr
Sāls – šķipsniņa
Milti – 75 gr
Piens – 750 ml
Sviests – 75 gr

Izpildi testu!

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 67%

0%

Zemeņu pildījumam:

Svaigas zemenes – 300 gr
Cukurs – 30 gr
Kukurūzas ciete – 30 gr
Citronu sula – 1 tējkarote

Pagatavošanas metode:

Foto – ekrānuzņēmums

1. Samaisiet olas ar pusi cukura, sāli un miltiem. Pienu sajauciet ar otru pusi cukura, vaniļas cukuru un uzkarsējiet līdz vārīšanās temperatūrai. Pastāvīgi maisot, karsto pienu ielejiet olu maisījumā.

2. Atgrieziet visu atpakaļ katliņā un vāriet uz vidējas uguns, līdz maisījums sabiezē.

3. Izslēdziet plīts karstumu, pievienojiet sviestu un samaisiet. Pārklājiet ar pārtikas plēvi un ļaujiet pilnībā masai atdzist.

4. Tad pagatavojiet zemeņu pildījumu. Lai to izdarītu, jāsajauc cukurs ar cieti un kopā ar citrona sulu jāpievieno sasmalcinātām zemenēm. Vāra uz vidējas uguns, līdz viss sabiezē. Arī pārklāj ar pārtikas plēvi un ļauj pilnībā atdzist.

Lasi vēl: Kad negaidīti piesakās ciemiņi, es vienmēr gatavoju šo: šīs sātīgās un aromātiskās maizītes pirmās pazūd no galda

5. Tad ir kārta kūkas gatavošanai. Atkausējiet kārtainās mīklas izstrādājumu un izklājiet to uz cepamā papīra. Izgrieziet apļus apmēram 20 cm diametrā un kopā ar mīklas atlikumu, 15-20 minūtes cepiet cepeškrāsnī, kas sakarsēta līdz 200 grādiem.

6. Ļaujiet mīklai atdzist un tad katru no lielajiem gabaliem sadaliet (plēsiet uz pusēm) divās daļās. Jums sanāks astoņas daļas.

7. Lieciet kūku pēc principa: garoziņa, zem kuras ir pildījums ar iepriekš sagatavoto krēmu un tā pārmaiņus. Četrus gabalus pildiet pēc tāda paša principa ar zemeņu krēmu.

8. Pēc tam kūku no sāniem apsmērē ar krējumu.

9. Blenderī liek mīklas “pārpalikumus” un kārtīgi sablenderē. Sablenderētos krikumus liek virsū krējumam, ar ko apsmērējāt kūku.

10. Lieciet kūku ledusskapī uz 4 – 5 stundām vai vislabāk – uz nakti.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment