Ja nezini, ar ko no rīta iepriecināt ģimeni tad šīs saldās brokastis mazajiem izvēlīgajiem ēdājiem var pagatavot tikai 10 minūtēs ar minimālu sastāvdaļu daudzumu, turklāt ļoti interesantā pagatavošanas veidā
Viss, kas jums jādara, ir jāievieto visas deserta sastāvdaļas plastmasas maisiņā un jāizmanto kā konditorejas ierīce, lai izspiestu šķidru mīklu pannā ar verdošu ūdeni. Pēc pāris minūtēm aromātiskās “pankūkas” būs gatavas. Tās drīzāk nav pankūkas, varbūt vairāk līdzinās maigām klimpām. Jūs varētu piedāvāt savu versiju komentāros – kāds nosaukums labāk raksturotu šo ēdienu.
Ar šādu pagatavošanas metodi jums nebūs jāmazgā mīklas bļoda, kas parasti sagādā lielas neērtības. Vienkārši izlieto maisiņu un izmet. Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās.
Sagatavošana:
Ievietojiet biezu plastmasas maisiņu lielā bļodā. Uzmanīgi pievieno biezpienu, olas, cukuru, pienu un miltus. Pievienojiet aromātiskās garšvielas (vanilīnu, muskatriekstu, kanēli). Cieši sasien maisu. Sajauciet sastāvdaļas, maigi mīcot maisu ar plaukstām. Nogrieziet vienu stūri.
Katliņā uzvāra ūdeni, pievieno šķipsniņu sāls un tējkaroti cukura. Ar apļveida kustībām iespiediet mīklu karstajā šķidrumā.
Pēc 2-4 minūtēm slinkās “pankūkas” būs gatavas. Pārliek kārumu uz šķīvja.
Pasniedziet šo oriģinālo ēdienu ar skābo krējumu, mājās gatavotu ievārījumu, vaniļas mērci, pūdercukuru vai šokolādes glazūru. Desertu var papildināt arī ar ogām un augļiem. Izmēģiniet eksotiskas kombinācijas, piemēram, banānu, mango, avokado.
Lasi vēl: Ķiršu pīrāgs – garšīgi maigs gardums
Sastāvdaļas:
180 g biezpiena masas
150 g kviešu miltu
120 g piena vai krējuma
60 g baltā cukura
2 vistas olas
vanilīns
Tropu augļi interesanti izcels mīkstās, burtiski mutē kūstošās biezpiena mīklas tekstūru un garšu. Lai labi garšo! Un, lūdzu, padalies komentāros kādu nosaukumu tu dotu šim desertam?