Pastāvīgas slodzes un laika trūkuma apstākļos cenšamies mazāk laika pavadīt virtuvē un meklēt atbilstošas receptes. Talkā nāk ēdieni no kategorijas “slinks”, piemēram, slinkie kāpostu tīteņi.
Lai sagatavotu parastos kāpostu tīteņus, jums ir jāuzkrāj laiks un pacietība. Darbietilpīgākais process to gatavošanā ir kāpostu gatavošana un formēšana, malto gaļu ietinot kāpostu lapās. Dodot priekšroku slinkajiem kāpostu tīteņiem, jūs izvairīsities no šī brīža, kas gan neietekmēs gala rezultātu. Kāpostu ruļļu garša nemaz necietīs.
Sastāvdaļas
0,5 kg maltā gaļa
400 g kāpostu
300 g tomātu
300 g skābā krējuma
100 g rīsu
2 sīpoli
1 burkāns
Augu eļļa
Malti melnie pipari
Sāls
Pagatavošana
Vāra rīsus sālītā ūdenī līdz pusgatavībai, notecina un atdzesē. Kāpostus un 1 sīpolu sagrieziet ļoti smalki. Malto gaļu apvieno ar rīsiem, pievieno kāpostus un sīpolus, sāli un piparus, labi samaisa un ar aukstā ūdenī iemērktām rokām veido kāpostu bumbiņas.
Atlikušo sīpolu sasmalcina, apcep augu eļļā līdz caurspīdīgi, pievieno rīvētu burkānu un apcep līdz pusgatavībai. Pēc tam pievieno skābo krējumu, sagrieztus tomātus, sāli un piparus un vāra uz lēnas uguns pāris minūtes.
Veidnes apakšā lej nedaudz sagatavotās mērces, izklāj kāpostu tīteņus, pārlej ar atlikušo mērci un cep cepeškrāsnī 40-45 minūtes 180°C.
Ziemā svaigus tomātus var aizstāt ar tomātu pastu vai konservētiem tomātiem savā sulā. Izmantojiet jebkuru malto gaļu, bet vislabākais variants ir cūkgaļas un liellopu gaļas sortiments vienādās proporcijās.