Smaržas, spēles un pareizie maršruti: pavasarī pastaigājieties ar savu suni tikai šādā veidā – kinologa padomi

Kinoloģe Diāna Beila pastāstīja, kā pastaigāties ar suni pavasarī.

Tā kā šajā laikā bieži līst lietus, paturiet prātā, ka ūdens pastiprina smakas. Tāpēc, ja jūsu suns sāk kaut ko pārmērīgi ošņāt un biežāk apstājas, esiet pacietīgi, nevelciet pavadu bez vajadzības, bet ļaujiet dzīvniekam izbaudīt aromātu.

Suņi “redz” pasauli caur degunu. Viņiem ir 60 reižu vairāk smaržu receptoru nekā cilvēkiem.

Ir pierādīts, ka deguna darbība suņus nomierina un ošņāšanās ir sugai raksturīga uzvedība, norāda eksperte. Tāpēc neaizliedziet savam mīlulim apošņāt apkārtni.

Vairāk pastaigājieties, uzraugiet un uzturiet pastaigu režīmu, bet esiet gatavi, ka, iestājoties siltākam laikam, ārā būs daudz cilvēku un automašīnu.

Jūsu mājdzīvniekam jābūt gatavam šādai mijiedarbībai. Ja tas tā nav, izvēlieties klusākus maršrutus.

Lasi vēl: Vienīgā pareizā shēma zamšādas apavu tīrīšanai: visi domās, ka tie ir tikko no veikala

Organizējiet savam sunim garīgās nodarbības gan mājās, gan ārā. Piemēram, tā varētu būt paslēpto lietu meklēšana vai kāda cita spēle/ Neaizmirstiet, ka suņi vienmēr ir gatavi apgūt jaunas lietas.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 68%

0%

“Pavasarī suņu nīdēji kļūst aktīvāki, tāpēc uzmanīgi vērojiet, ko jūsu mīlulis paceļ no zemes, vai pastaigājieties tam paredzētās pastaigu vietās. Esiet pacietīgi un konsekventi, tad jūsu mīlulis kļūs par paklausīgu un draudzīgu draugu,” rezumē Beila.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment