Foto: ekrānuzņēmums
Kūkas “Trīs glāzes” recepte. Ļoti vienkārša pagatavošanā, bet vienlaikus ļoti garšīga
Sastāvdaļas šādai kūkai vienmēr atradīsies ledusskapī, biskvīti sanāk mitri un nav jāizmērcē. Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās. Pagatavošana: Mērīšanai izmantojam jebkuru glāzi, man tā ir 250 ml.
Ņemam jebkuru skābpiena produktu, kāds atrodams ledusskapī – kefīru, rūgušpienu; man šodien ir jogurts – 1 glāze. Pievienojam 1 tējk. sodas. Lai pārliecinātos, ka soda ir nodzēsta, es pievienoju mazliet citrona sulas. Masa sāk putot – samaisām un noliekam malā.
Foto: ekrānuzņēmums
Citā bļodā iesitam 1 olu, pievienojam glāzi cukura, šķipsniņu sāls un samaisām. Tagad pielejam kefīru un vēlreiz samaisām. Pievienojam 1 glāzi miltu un 2 ēd. k. kakao pulvera. Samaisām un pievienojam 3 ēd. k. augu eļļas. Mīkla ir gatava.
20 cm diametra formu ieziežam ar augu eļļu, ieliekam mīklu un izlīdzinām. Cepam iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā 35–40 minūtes. Gatavību var pārbaudīt ar koka irbulīti. Izņemam no formas un ļaujam atdzist. Nogriežam nelīdzenumus un sadalām biskvītu 3 daļās. Vispirms iegriežam ar nazi, tad griežam ar diegu.
Foto: ekrānuzņēmums
Pagatavosim krēmu. Man ir veikalā pirkts skābais krējums ar 20% tauku saturu – 500 grami. Pievienojam pūdercukuru pēc garšas – es neesmu saldummīlis, tāpēc pievienoju 2–3 ēd. k.
Tā kā krējums ir veikalā pirkts, lai krēms nebūtu šķidrs, to nedrīkst saputot ar mikseri – tikai viegli samaisa ar putojamo slotiņu, līdz pūdercukurs izšķīst.
Sākam veidot kūku. Ar krēmu pārziežam pirmo biskvīta kārtu, tad otru. Pirmo kārtu pēc vēlēšanās pārkaisām ar sakapātiem riekstiem – man ir valrieksti, iepriekš apgrauzdēti pannā.
Uzklājam otro biskvītu ar pārziesto pusi uz leju, pārziežam ar krēmu un pārkaisām ar riekstiem. Uzliekam trešo kārtu, apziežam malas un virspusi ar krēmu.
Foto: ekrānuzņēmums
Atgriezumus sasmalcinām ar blenderi un pārkaisām kūkas malas, virsu pārkaisām ar kakao pulveri un sakapātiem riekstiem. Ļaujam kūkai mazliet ievilkties – un varam sagriezt un pasniegt ar tēju. Sulīga, maiga un, protams, ļoti garšīga. Būšu priecīga, ja Jums šī recepte noderēs.
Atstāju saiti uz savu Telegram kanālu, lai ātri ar mani sazinātos. Ja Jums steidzami nepieciešama atbilde uz kādu jautājumu – droši rakstiet, priecāšos palīdzēt, piemēram, nosūtīt vajadzīgo recepti vai pastāstīt gatavošanas procesu. Pievienojieties, es tur vienmēr esmu sasniedzama.
Lasi vēl: Vai patiesībā ir jāmazgā mati pirms to krāsošanas
Sastāvdaļas:
olas – 1 gab.
kefīrs (jogurts vai rūgušpiens) – 1 glāze (250 ml)
milti – 1 glāze (160 g)
cukurs – 1 glāze (200 g)
kakao pulveris – 2 ēd. k. (30 g)
soda – 1 tējk. (pēc vajadzības citrona sula)
augu eļļa – 3 ēd. k.
Krēmam:
skābais krējums – 500 g
pūdercukurs – 2–3 ēd. k. (vai pēc garšas)
valrieksti – pēc garšas
Foto: ekrānuzņēmums
NODERĪGI PADOMI
✔️ Lai izspiestu vairākus ķiploka daiviņas bez atlikuma, palīdzēs vienkāršs triks – ieliekam nomizotās daiviņas ķiploku spiedē, virsū uzliekam vairākās kārtās salocītu cepamo papīra gabalu un izspiežam ķiploku. Neizskaidrojami, bet fakts – iekšpusē viss paliek tīrs.
✔️ Lai ķiploka daiviņas viegli nomizotu, tās jāaplej ar verdošu ūdeni uz 10–15 sekundēm, pēc tam ūdeni nolejam – tagad tās ļoti viegli mizo, burtiski pašas izlec no mizas.
✔️ Lai padarītu asus rokas vai galda nažus, palīdzēs olu čaumalas. Tās nepieciešams nomazgāt un labi izžāvēt, pēc tam sasmalcināt ar blenderi – tam labi jāpastrādā.