Šo kūku “Trīs glāzes” vēl atceros un 90tajiem – toreiz nekādi nevarēju saprast kā tas iespējams


Foto: ekrānuzņēmums
Kūkas “Trīs glāzes” recepte. Ļoti vienkārša pagatavošanā, bet vienlaikus ļoti garšīga

Sastāvdaļas šādai kūkai vienmēr atradīsies ledusskapī, biskvīti sanāk mitri un nav jāizmērcē. Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās. Pagatavošana: Mērīšanai izmantojam jebkuru glāzi, man tā ir 250 ml.

Ņemam jebkuru skābpiena produktu, kāds atrodams ledusskapī – kefīru, rūgušpienu; man šodien ir jogurts – 1 glāze. Pievienojam 1 tējk. sodas. Lai pārliecinātos, ka soda ir nodzēsta, es pievienoju mazliet citrona sulas. Masa sāk putot – samaisām un noliekam malā.


Foto: ekrānuzņēmums

Citā bļodā iesitam 1 olu, pievienojam glāzi cukura, šķipsniņu sāls un samaisām. Tagad pielejam kefīru un vēlreiz samaisām. Pievienojam 1 glāzi miltu un 2 ēd. k. kakao pulvera. Samaisām un pievienojam 3 ēd. k. augu eļļas. Mīkla ir gatava.

20 cm diametra formu ieziežam ar augu eļļu, ieliekam mīklu un izlīdzinām. Cepam iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā 35–40 minūtes. Gatavību var pārbaudīt ar koka irbulīti. Izņemam no formas un ļaujam atdzist. Nogriežam nelīdzenumus un sadalām biskvītu 3 daļās. Vispirms iegriežam ar nazi, tad griežam ar diegu.


Foto: ekrānuzņēmums

Pagatavosim krēmu. Man ir veikalā pirkts skābais krējums ar 20% tauku saturu – 500 grami. Pievienojam pūdercukuru pēc garšas – es neesmu saldummīlis, tāpēc pievienoju 2–3 ēd. k.

Tā kā krējums ir veikalā pirkts, lai krēms nebūtu šķidrs, to nedrīkst saputot ar mikseri – tikai viegli samaisa ar putojamo slotiņu, līdz pūdercukurs izšķīst.

Sākam veidot kūku. Ar krēmu pārziežam pirmo biskvīta kārtu, tad otru. Pirmo kārtu pēc vēlēšanās pārkaisām ar sakapātiem riekstiem – man ir valrieksti, iepriekš apgrauzdēti pannā.

Uzklājam otro biskvītu ar pārziesto pusi uz leju, pārziežam ar krēmu un pārkaisām ar riekstiem. Uzliekam trešo kārtu, apziežam malas un virspusi ar krēmu.

Precīzas sastāvdaļas un turpinājumu atradīsi otrajā lapā