Foto: ekrānuzņēmums
Atgriezumus sasmalcinām ar blenderi un pārkaisām kūkas malas, virsu pārkaisām ar kakao pulveri un sakapātiem riekstiem. Ļaujam kūkai mazliet ievilkties – un varam sagriezt un pasniegt ar tēju. Sulīga, maiga un, protams, ļoti garšīga. Būšu priecīga, ja Jums šī recepte noderēs.
Atstāju saiti uz savu Telegram kanālu, lai ātri ar mani sazinātos. Ja Jums steidzami nepieciešama atbilde uz kādu jautājumu – droši rakstiet, priecāšos palīdzēt, piemēram, nosūtīt vajadzīgo recepti vai pastāstīt gatavošanas procesu. Pievienojieties, es tur vienmēr esmu sasniedzama.
Sastāvdaļas:
olas – 1 gab.
kefīrs (jogurts vai rūgušpiens) – 1 glāze (250 ml)
milti – 1 glāze (160 g)
cukurs – 1 glāze (200 g)
kakao pulveris – 2 ēd. k. (30 g)
soda – 1 tējk. (pēc vajadzības citrona sula)
augu eļļa – 3 ēd. k.
Krēmam:
skābais krējums – 500 g
pūdercukurs – 2–3 ēd. k. (vai pēc garšas)
valrieksti – pēc garšas
Foto: ekrānuzņēmums
NODERĪGI PADOMI
✔️ Lai izspiestu vairākus ķiploka daiviņas bez atlikuma, palīdzēs vienkāršs triks – ieliekam nomizotās daiviņas ķiploku spiedē, virsū uzliekam vairākās kārtās salocītu cepamo papīra gabalu un izspiežam ķiploku. Neizskaidrojami, bet fakts – iekšpusē viss paliek tīrs.
✔️ Lai ķiploka daiviņas viegli nomizotu, tās jāaplej ar verdošu ūdeni uz 10–15 sekundēm, pēc tam ūdeni nolejam – tagad tās ļoti viegli mizo, burtiski pašas izlec no mizas.
✔️ Lai padarītu asus rokas vai galda nažus, palīdzēs olu čaumalas. Tās nepieciešams nomazgāt un labi izžāvēt, pēc tam sasmalcināt ar blenderi – tam labi jāpastrādā.
Tevi noteikti interesēs
- Tieši šodien, pusfināla dienā, kad ”Tautumeitas” kāps uz skatuves mainījušās bukmeikeru prognozes par Latvijas pārstāvēmby Sandra Ločmele
- Šāda anomālija nebūs novērota jau desmit gadus – kam jāsagatavojas maija beigās un jūnija sākumāby Sandra Ločmele
- Maijā vienmēr pērku 5–6 iepakojumus sodas – pietiek tikai divām dienām, jo ar šķīdumu apstrādāju krūmus, ziedus un dobesby Rinalds Bergmanis