Šo kūku “Trīs glāzes” vēl atceros un 90tajiem – toreiz nekādi nevarēju saprast kā tas iespējams


Foto: ekrānuzņēmums

Atgriezumus sasmalcinām ar blenderi un pārkaisām kūkas malas, virsu pārkaisām ar kakao pulveri un sakapātiem riekstiem. Ļaujam kūkai mazliet ievilkties – un varam sagriezt un pasniegt ar tēju. Sulīga, maiga un, protams, ļoti garšīga. Būšu priecīga, ja Jums šī recepte noderēs.

Atstāju saiti uz savu Telegram kanālu, lai ātri ar mani sazinātos. Ja Jums steidzami nepieciešama atbilde uz kādu jautājumu – droši rakstiet, priecāšos palīdzēt, piemēram, nosūtīt vajadzīgo recepti vai pastāstīt gatavošanas procesu. Pievienojieties, es tur vienmēr esmu sasniedzama.

Kā es sadzīvē izmantoju lētās bahillas

Sastāvdaļas:

olas – 1 gab.
kefīrs (jogurts vai rūgušpiens) – 1 glāze (250 ml)
milti – 1 glāze (160 g)
cukurs – 1 glāze (200 g)
kakao pulveris – 2 ēd. k. (30 g)
soda – 1 tējk. (pēc vajadzības citrona sula)
augu eļļa – 3 ēd. k.

Krēmam:

skābais krējums – 500 g
pūdercukurs – 2–3 ēd. k. (vai pēc garšas)
valrieksti – pēc garšas


Foto: ekrānuzņēmums

NODERĪGI PADOMI

✔️ Lai izspiestu vairākus ķiploka daiviņas bez atlikuma, palīdzēs vienkāršs triks – ieliekam nomizotās daiviņas ķiploku spiedē, virsū uzliekam vairākās kārtās salocītu cepamo papīra gabalu un izspiežam ķiploku. Neizskaidrojami, bet fakts – iekšpusē viss paliek tīrs.

✔️ Lai ķiploka daiviņas viegli nomizotu, tās jāaplej ar verdošu ūdeni uz 10–15 sekundēm, pēc tam ūdeni nolejam – tagad tās ļoti viegli mizo, burtiski pašas izlec no mizas.

✔️ Lai padarītu asus rokas vai galda nažus, palīdzēs olu čaumalas. Tās nepieciešams nomazgāt un labi izžāvēt, pēc tam sasmalcināt ar blenderi – tam labi jāpastrādā.