
Īsta itāļu klasiskā ēdiena garša! Pasta ar pašgatavotu pesto mērci un garnelēm – tas ir tik garšīgi, ka nespēsiet noticēt, ka ko tādu jūs pagatavojāt savā virtuvē, nevis ēdāt labākajā restorānā!
Neskatoties uz sākotnēji šķietamo sarežģītību, patiesībā tas ir ātri pagatavojams ēdiens. Tāpēc nesabīstieties, rūpīgi visu izlasiet un ķerieties pie darba. Ne mirkli to nenožēlosiet!
Sastāvdaļas (4 lielām porcijām):
Spageti – 250 grami
Garneles (ja izvēlaties netīrītas, ar galvu, saldētas, svars jāņem vismaz 2x lielāks) – 250 grami
Ķiploki – 3 daiviņas
Olīveļļa – 2 ēdamkarotes
Malti melnie pipari – pēc garšas
Sāls – pēc garšas
Izpildi testu!
Pesto mērce:
Parmezāna siers – 100 grami
Ciedru rieksti – 100 grami
Olīveļļa – 50 ml
Svaigs baziliks – 50 grami
Ķiploki – 1 daiviņa
Kā pagatavot pastu ar pesto mērci un garnelēm?
1. Vispirms pagatavojiet pesto mērci. Nomazgājiet baziliku, nosusiniet un nogrieziet lapiņas no zariņiem. Ķiploku nomizojiet un sagrieziet ripiņās.

2. Parmezāna sieru sagrieziet kubiņos. Var izmantot jebkuru cieto sieru.
3. Blenderī ievietojiet ciedru riekstus, bazilika lapas, sasmalcināto parmezānu, ķiploku un olīveļļu.
Raksta turpinājums nākošajā lapā:
Tevi noteikti interesēs
- “Man šobrīd diemžēl nav nekā iepriecinoša”: meteorologs Toms Bricis nāk klajā ar šīs nedēļas laika prognozēm un atklāj, kādi būs Ziemassvētki
- Modris mani nosauca par “izēdāju” ‒ kāda bija summa uz Rimi čeka, kas izraisīja nesaskaņas un gala risinājums
- Cieņas robežas kāzās: kāpēc dēla māti nosēdināja pie personāla galda un kā šo situāciju atrisināja pati Dace
- Banāni vairs nebrūnēs tik ātri, ja glabājot tiem pievienosi vienu pavisam vienkāršu virtuves lietu
- Mana vīramāte pa kluso “aizņēmās” no mūsu makiem, uzskatot to par īres maksu – kā mēs atrisinājām šo situāciju
- Satiksmes ministrija vēlas CSDD ieviest jaunu pakalpojumu tieši tehnisko apskašu jomā, tomēr daļa klientu šo neatbalsta








