4. Visu samaļ līdz viendabīgai masai. Ar olīveļļas palīdzību konsistenci var mainīt – sākot no ļoti biezas mērces līdz pat pašķidrai masai, kas notek no karotes – tas ir gaumes jautājums.
5. Sagatavojiet ēdiena sastāvdaļas. Var izmantot jebkura veida pastu: spageti, linguini, fettuccini, farfalle, penne, fusilli u.c.
6. Pirms tam atkausējiet garneles un notīriet tās, ja iegādājieties netīrītas. Var izmantot jebkura veida garneles: parastās, karaliskās vai vislielākās – Argentīnas. Gan tīrītas, gan netīrītas. Garnelēm notīrītā veidā jābūt vismaz 250 gramiem.
7. Katliņā uzvāriet lielu daudzumu sālīta ūdens, ievietojiet pastu un vāriet, līdz tā ir gatava.
8. Izņemiet izvārītos spageti, bet nelejiet ārā ūdeni, kurā vārījāt pastu – saglabājiet apmēram 50 ml ūdens, kurā vārījāt pastu.
9. Nomizojiet ķiploka daiviņas.
10. Uzkarsējiet augu eļļu pannā, lieciet tajā ķiploku daiviņas un apcepiet, līdz tās kļūst zeltainas. Pēc tam izņemiet apceptos ķiplokus no pannas.
Lasi vēl: Labākā piedeva: kā pagatavot perfektu makaronu mērci ziemai
11. Tad lieciet pannā notīrītās garneles un apcepiet no visām pusēm – cepiet apmēram 2 minūtes.
12. Beigās, vadoties pēc savas garšas, garnelēm pievienojiet sāli un piparus. Pielejiet turpat pannā ūdeni no pastas.
13. Klāt lieciet pašu pastu un pesto mērci. Uz ļoti lēnas uguns visu maisiet. Pastai ir jābūt pilnībā pārklātai ar pesto mērci.
14. Gatavo ēdienu izkārtojiet uz šķīvjiem un pasniedziet, dekorējot ar zaļumiem.
Labu apetīti!