Šo “pastu” pat nepaspēsi uzziest uz maizes, jo tā pazudīs no galda vienā acu mirklī

Jauna recepte un īpaši garšīga mērce. Nav nepieciešams avokado: tikai mērce, un viss. Jaunu recepti ir grūti izdomāt, bet ar nelielu gudrību atklāsim, kā pagatavot visu iecienīto olu pastu jaunā veidā.

Ko jaunu var pievienot “pastai”, kas ir tikpat sena kā pasaule? Daudz ko, sākot no tunča līdz gurķim, beidzot ar desu, sieru, redīsiem un ko vēl tik ne…

Es neturpināšu ar pārāk garu ievadu, bet atklāšu, kā pagatavot olu pastu jaunā veidā.

Garda olu “pasta” jaunā veidā: recepte + sastāvdaļas

Šī izkoda derēs uz maizītes un uz grauzdiņiem, uz sāļajiem krekeriem un cepumiem, salātu bļodā, un arī uz svētku galda.

1) Olas novāra cieti vārītas, atdzesē, nomizo. Sagriež mazos kubiņos – sasmalcina. Varētu tās vienkārši saberzt ar dakšiņu – bet šajā receptē svarīgi ir kubiņi.

2) Siera rīvēšanai – cieto. Lai rīvēšana būtu vienkārša un ātra, sieru var 10-15 min turēt saldētavā, lai tas kļūtu blīvāks. Tad izņemiet sieru no saldētavas un sarīvējiet.

Lai gan – ja es gatavoju nelielu partiju, es vienkārši ar dakšiņu saberžu drupinātu sieru ar vēl siltu olu.

Ola izkausē sieru – un apvienojas viendabīgā skaistā masā.

 

Kāpēc cietais siers? Tāpēc ka tas piešķir sviestmaižu pastai modīgāku garšu.

Un es zinu droši: cietais siers ir labāks par kausētu sieru. Un vēl labāka ir to kombinācija.

Tajos ir dažādas sastāvdaļas, un tās viena otru neaizstāj. Kausētais siers piešķir sulīgumu, viskozitāti, maigu garšu. Cietais siers piešķir siera aromātu, blīvumu un savdabīgo garšu.

3) Smalki sagriež marinētu gurķi. Tieši tas piešķir pastai brīnišķīgu garšu.

4) Mērce ir vissvarīgākā lieta. Tā ir kas vairāk par vienkāršu majonēzi.

Maisījums: majonēze, sinepes, melnie maltie pipari. Pievieno daiviņu vai divas ķiploku, sasmalcinātu loku. Labi samaisa.

Sajauc: sasmalcinātas olas, cieto sieru, kausēto sieru, gurķus – un pārlej ar mērci. Labi saputojiet – precīzi saputojiet, kā pastētē.

Un ielieciet ledusskapī – lai mērce atdzistu un iegūtu formu. Un lai sastāvdaļas savā starpā apvienotos ar garšām un apvienotos vienā veselumā.

Lasi vēl: Šogad kartupeļi ir jārok šajos datumos: Mēness kalendārs augustam un septembrim

Pasniedziet uz sviestmaizēm, uz krekeriem, vai kā vēlaties.

Sastāvdaļas:

5 olas

50-70 g cietais siers

2 iepakojumi kausēts siers

1 marinēts gurķis

 

Mērcei:

200 g (nosacīti) majonēze

1-2 tējkarotes sinepes (pēc garšas)

Sāls, pipari, sasmalcināti loki pēc garšas

Lūk, šāda olu un siera pasta: un mums nav vajadzīgs pat avokado!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment