Šo recepti gandrīz neviens nezina, bet tagad papriku gatavoju tikai šādi- viss noslēpums ir vienā vienkāršā sastāvdaļā

 

Tagad, protams, gaļa. Malto gaļu var izmantot jebkuru, taču viss maigāk sanāk ar vistas gaļu. Lai gan, protams, gaumes mēdz atšķirties. Ļoti labi iederas arī cūkgaļa, liellopa vai tītara gaļa. Kopumā – pievienojam to, kas visvairāk patīk.

Pēc tam visu sālam, piparojam un pievienojam jebkuras garšvielas pēc vēlēšanās. Samaisām. Pildījums gatavs, varam sākt pildīt paprikas. Papriku un sastāvdaļu daudzumu pildījumam es norādīju sarakstā – tur viss ir, kā saka, precīzi un līdzsvaroti.

Pildītās paprikas pārliekam dziļā pannā vai ērtā katlā un gatavojam mērci. Tā ir visvienkāršākā – vienkāršāk vairs nevar būt. Sajaucam tomātu pastu ar ūdeni un sālam pēc garšas. Šeit vairs nav nepieciešams pievienot nekādas papildu garšvielas vai eļļu.

Viss! Aizlejām paprikas ar mērci, ļaujam tai uzvārīties un uzklājam vāku. Samazinām uguni līdz vājai un sautējam līdz gatavībai. Gatavības pakāpe, ja tā var teikt, katram ir sava.

Daži mīl, lai paprika būtu vairāk stingra. Bet es dievinu, kad viss – gan paprika, gan pildījums – izvārās un pilnībā sautējas. Tāpēc es sautēju ilgi, 40–45 minūtes, ne mazāk.

Gatavo papriku pasniedzam, apsmērētu ar svaigu dillīti. Man šķiet, tā šim ēdienam piestāv labāk nekā jebkura cita zaļā piedeva. Pasniedzam kopā ar skābo krējumu. Nu ko, garšošanai gatavs?

Kas tam nepieciešams:

Saldie pipari – 500 g (6 gab.)

Sīpols – 200 g

Ķiploki – 3 daiviņas

Burkāns – 200 g

Augu eļļa – 3 ēdamkarotes

Griķi – 80 g

Vistas malta gaļa – 300 g

Sāls, garšvielas – pēc garšas

Tomātu pasta – 2 ēdamkarotes (ar kaudzi)

Ūdens – 400 ml

Lasi vēl: Trīs sveču spēks- kuras sveces Vanga ieteica dedzināt mājā, lai tā piepildītos ar labklājību

Tas ir ļoti garšīgi – vienkārši kā svētki mutē! Goda vārds, garšīgāk nekā ar rīsiem. Lai gan, protams, par garšu un krāsu… Bet, kamēr neizmēģināsi, nezini, vai patīk vai nē. Tāpēc gatavojiet steidzami un rakstiet komentāros savas sajūtas.