Šo vārītā krēma recepte apguvu vēl tehnikumā un izmantoju jau 20 gadus; Tā ne reizi nav mani pievīlusi

 

Pagatavošana:

Katliņā ielejam pienu un ieberam tajā cukuru. Sākam  vārīt. Minūti pirms vārīšanās sākuma nogriežam mazāku liesmu (cik ātri piens uzvārās atkarīgs no temperatūras ar kuru vārīsiet).

Paralēli piena sildīšanai ar slotiņu pamatīgi sakuļam olas ar miltiem. Procesa beigās ar silikona lāpstiņu neaizmirsti savāckt krēma atliekas no trauka malām.

Mazā strūkliņā pielej piena-cukura sīrupu olām ar miltiem. Un tad kārtīgi samaisi.

Lasi arī: Slavenais eksperts sniedz prognozi liktenīgajam 2023. gada maijam un pastāsta, kā “izdzīvot” Merkura retrogrādā

Pārlej gatavo masu lielā katlā un atkal liec to uz uguns. Vāri krēmu, bet neaizmirsti to pastāvīgi maisīt, līdz tas sabiezē.

Krēmam pievieno vanilīnu un sviestu. Atkal kārtīgi samaisi līdz viendabīgai konsistencei.

Tas tad arī viss. Kārdinošs vārītais krēms būs gatavs! Lai jums labi garšo!

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment