Šobrīd vairāk nekā 80 tūkstoši japāņu ir pārkāpuši simts gadu slieksni. Kā viņiem izdodas nodzīvot tik ilgi un kāds ir viņu galvenais noslēpums

Un, ja produkts ir patiešām noderīgs, tad tas ir jāpievieno uzturam, neskatoties uz savām vēlmēm.

Ķermeni japāņi uzskata par īstu templi, ar kuru jārīkojas īpaši uzmanīgi. Tāpēc ir jālieto augu pārtika, minimāli jāpatērē stipro dzērienu daudzums un pilnīgi jānoraida sliktie ieradumi.

Taču pasaulē ir pietiekami daudz valstu, kur iedzīvotāji no rīta līdz vakaram ēd gardus augļus un dārzeņus, bet dzīvo daudz mazāk nekā japāņi. Un galvenais šeit ir tieši optimistiskā attieksme. Galu galā japāņi patiešām ir ļoti pozitīvi cilvēki, kuri ciena katru sarunu biedru (un viņa jūtas).

Lasi vēl: Neiedomājami garšīgi cepti kartupeļi medū

Japāņi, kam ir salīdzinoši neliela teritorija un nav dabas resursu, spēj izveidot pasaulē trešo lielāko ekonomiku pēc IKP. Viņi nekavējās pie neveiksmēm, bet izdarīja secinājumus un gāja uz priekšu ar vēl lielāku degsmi. Viņi neļāva sliktām domām uzvarēt sevi, bet aizdzina tās, lai turpinātu dzīvot ar smaidu un prieku.

Viņi paši par sevi saka, ka pozitīvāku nāciju vienkārši nav iespējams atrast. Japāņi bija vieni no pirmajiem, kas saprata, cik svarīgi ir kontrolēt savas domas.

Japāņi ir atteikušies no vārda “nē”. Viņi ir iemācījušies kontrolēt savu domāšanu, lai nedotu iespēju negatīvām domām dominēt. Turklāt viņi izstrādāja ikigai principu, kas palīdz atrast mērķi, atrast dzīves jēgu. Šāds mērķis var būt par ģimeni, ticību vai nodarbošanos. Jebkurā gadījumā tas palīdz cilvēkam jebkurā vecumā izbaudīt dzīvi, izjust savu nozīmi.

Un ko jūs uzskatāt par galveno japāņu ilgmūžības noslēpumu? Dalieties savās domās komentāros

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment