Šoferiem jāņem vērā jaunie noteikumi – ja neievērosi, sods var sasniegt pat 2500 eiro

Jauni, stingrāki noteikumi! Par neatbilstošu dzīvnieku pārvadāšanu automašīnā sods var sasniegt līdz pat 2500 eiro.

Šovasar stājušies spēkā precizēti un stingrāki noteikumi dzīvnieku pārvadāšanai. Četrkājainajiem draugiem vairs nav atļauts brīvi pārvietoties pa braucoša automobiļa salonu – dzīvnieki ir jāpiesprādzē vai jāved transportēšanas būrī, kurš arī jānofiksē, ziņo “TV3”.

PVD pārstāve Mairita Riekstiņa skaidro, ka dzīvnieku jāievieto piemērotā somā, konteinerā vai būrī, kas ir nostiprināts ar drošības jostu, lai tas paliktu savā vietā. Tas ir viens no pārvietošanas veidiem. Dzīvnieku var pārvietot arī ar iemauktiem, pie kuriem piestiprināta speciāla drošības josta, kas tiek fiksēta.

Drošas braukšanas skolas vadītājs Jānis Vanks norāda, ka jaunie noteikumi spēkā stājās jau jūlija sākumā. Izmaiņas bija nepieciešamas, jo apmēram divas trešdaļas dzīvnieku saimnieku savus mīluļus pārvadāja neatbilstoši.

Lasi arī: Cepelīni ir viens no garšīgākajiem ēdieniem pasaulē. Viss ir vienkārši, pieejams un ļoti, ļoti garšīgi

Dzīvnieku pārvadāšanas noteikumu ievērošanu uzrauga valsts un pašvaldības policija, kas sākotnēji pārkāpējiem, iespējams, izteiks brīdinājumu. Tomēr par atkārtotiem pārkāpumiem var tikt piemērots naudas sods.

Sodi par šo noteikumu neievērošanu var būt ļoti bargi – fiziskām personām līdz 1750 eiro, bet juridiskām personām no 110 līdz 2500 eiro.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment