Šoferus gaida lielas pārmaiņas uz Latvijas ceļiem – izmaiņas gaidāmas jau šogad

Bīstamā situācija uz Latvijas cēliem, un negadījumu statistika ar bēdīgā, sekām, pamudinājusi Satiksmes ministriju virzīt likuma grozījumus, kā rezultātā uz Latvijas ceļiem gaidāmas lielas pārmaiņas.

 

Būtiskākās no tām – paredzams ka trīskāršosies vidējā ātruma radaru skaits uz Latvijas ceļiem. Kā norāda satiksmes ministrs Kaspars Briškens, statistika ir briesmīga un divas trešdaļas Latvijas šoferu regulāri pārkāpj braukšanas ātrumu.

Šī gada pirmajā pusgadā divkāršojies ceļu satiksmes negadījumu skaits ar kravas automašīnu iesaisti. Briškens norādīja, ka politiskajā līmenī ceļu satiksmes drošības uzlabošana turpmāk būs viena no ministrijas augstākajām prioritātēm.

Cik viena un tā pati prece maksā Vācijā un Latvijā – rezultāti ir vairāk nekā nesaprotami

Tādēļ pastiprināta uzmanība tiks pievērsta ceļu satiksmes infrastruktūras uzlabošanai, atļautā braukšanas ātruma kontrolei, sodu pastiprināšanai un braukšanas kultūras uzlabošanai.

Lasi arī: Vērsim neveikla situācija, bet Vēžiem priekšā labvēlīgs laiks; Dienas prognoze 10. jūlijam visām zvaigžņu zīmēm

Ministrs paziņoja, ka ir pieņemts lēmums trīskāršot vidējā ātruma radaru skaitu uz Latvijas autoceļiem. Pašlaik vidējā ātruma radari darbojas 16 ceļu posmos. Aktuālo karti ar vidējā ātruma radariem var aplūkot šeit.

Tomēr visnepatīkamākās izmaiņas Latvijas šoferiem varētu būt vienas citas virzītās izmaiņas…

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment