Šoferus gaida lielas pārmaiņas uz Latvijas ceļiem – izmaiņas gaidāmas jau šogad

Briškens paziņoja, ka ir Latvijā vajadzīgi  “monetāri motivācijas instrumenti”, tāpēc Satiksmes ministrija plāno ieviest izmaiņas, kas paredzētu naudas sodus transportlīdzekļu vadītājiem arī par braukšanas ātruma pārsniegšanu līdz 10 km/h.

Pašlaik transportlīdzekļu vadītāji par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu līdz 10 km/h var saņemt tikai brīdinājumu. Briškens uzskata, ka lielākā daļa autovadītāju jūtas pārliecināti, ka ātruma pārsniegšana ir pilnīgi normāla parādība uz ceļiem. To apliecina statistikas dati, jo tikai 29% autovadītāju Latvijā ievēro ceļu satiksmes noteikumus un noteiktos ātrumus, atstājot Latviju pēdējā vietā šajā aptaujā. Savukārt Bulgārija ar 93% noteikumu ievērošanu ir pirmajā vietā.

 

Satiksmes ministrija ir uzsākusi jaunu pieeju ceļu satiksmes negadījumu auditēšanā, lai nākotnē pieņemtu datos balstītus lēmumus un veiktu atbilstošas darbības, sacīja ministrs. Viņš arī uzsvēra, ka sabiedrībā ir svarīgi veicināt izpratni, ka sods ir neizbēgams.

Nepietiek tikai ar soda sankciju pastiprināšanu – šīs sankcijas jāpiemēro gan ekipāžu, gan tehnisko palīgierīču līmenī. Jāpievērš uzmanība arī auto tehniskajam stāvoklim un autobraucēju iemaņām, jo tas viss ietekmē Latvijas kopējo braukšanas kultūru.

Tās gan nav vienīgās plānotās izmaiņas.  VSIA “Latvijas Valsts ceļi” papildus jaunajiem vidējā ātruma radariem plāno vairākos intensīvos posmos uz Liepājas šosejas un Siguldas šosejas ieviest aizliegumus kreisajiem pagriezieniem un apgriezieniem, kā arī izveidot gājēju un velosipēdistu joslas, kas būs nodalītas no brauktuves. Tiek plānots ilgtermiņā pārbūvēt vairākus bīstamus krustojumus.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment