Šokējoši! Ceļmallapa ar cukuru ātri atbrīvo no gastrīta

Ceļmallapa ir nezāle, kas ir slavena ar savām neparastajām ārstnieciskajām īpašībām. Tās aug ceļmalās, tāpēc arī tāds nosaukums.

Jau bērnībā visi tika mācīti uzreiz uzklāt ceļmallapu pat pie mazākās brūces. Šim augam piemīt hemostatiskas, antiseptiskas, pretiekaisuma un brūču dziedinošas īpašības.

Ceļmallapu pozitīvās īpašības

Ceļmallapa ir lielisks veselības līdzeklis iekšējai lietošanai. Tās lapas un augļi satur gļotas un vielas, kas pozitīvi ietekmē kuņģa un zarnu darbību, mazinot iekaisumus.

Ceļmallapas satur kāliju, citronskābi, fitoncīdus, aukubīna glikozīdu, invertīna un emulsīna fragmentus, alkaloīdus, rūgtos tanīnus, C vitamīnu, karotīnu. Bet ceļmallapu sēklas – oleīnskābi, saponīnu un ogļhidrātus. Augam ir brūču dziedinošs efekts, jo tajā ir vitamīniem līdzīgā viela S-metilmetionīns.

Papildus iepriekšminētajam, ceļmallapu preparātiem ir diurētiskas un hipotensīvas īpašības. Tos bieži lieto pret aterosklerozi, hipertensiju, hroniskām elpošanas sistēmas slimībām, gastrītu, čūlu, enterītu.

Slimību ārstēšanas līdzekļi

Pirmais veids. Ņem kilogramu ceļmallapu un kilogramu medus. Nogrieziet un sasmalciniet lapas. Pievieno nelielu daudzumu ūdens un uzvāra. Kad lapas ir atdzisušas, tās sajauc ar medu. Saaukstēšanās, klepus, drudža gadījumā ņem 1 tējkaroti līdzekli katru stundu.

Lasi arī: Vai baltus apavus var mazgāt veļas mašīnā?

Otrais veids. Lapas noskalo, nosusina un kārtām liek burciņā, katru kārtu pārkaisot ar cukuru. Burciņu ievieto tumšā vietā 3 nedēļas. Rezultātā vajadzētu iegūt tumšu purva krāsas maisījumu. Līdzekli izkāš un uzglabā ledusskapī. Gastrīta, kolikas, kolīta gadījumā lietojiet vienu ēdamkaroti maisījuma 3-4 reizes dienā 15 minūtes pirms ēšanas.

Ceļmallapu tinktūrai ir vispārēja imunitāti stiprinoša iedarbība. Pēc mēneša regulāras lietošanas vajadzētu paņemt pārtraukumu un paskatīties uz ķermeņa reakciju. Mēnesi vēlāk kursu var atkārtot.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment