Šis deserts neatstās vienaldzīgus šokolādes cienītājus.
Konditorejas guru Mērijas Berijas arsenālā ir dažādas receptes, no kurām daudzas ir lieliski piemērotas svētkiem. Jo īpaši jūs varat pagatavot šokolādes kūku, kuras recepte ir ļoti vienkārša.
Saskaņā ar Express, deserts sastāv no mitras šokolādes biskvīta kūkas kārtas, kas papildināta ar gludu šokolādes putu slāni. Tas neatstās vienaldzīgus saldumu cienītājus.
Sastāvdaļas
Kakao pulveris – 25 g + apkaisīšanai
Verdošs ūdens – 3 ēdamkarotes
Pūdercukurs – 100 g
Milti – 100 g
Cepamais pulveris – 1,5 tējkarote
Olas – 2
Margarīns vai sviests – 100 g
Brendijs (pēc izvēles) – 2 ēdamkarotes
Tāpat šokolādes putu slānim vajadzēs ņemt 300 g tumšās šokolādes un 450 ml trekna saldā krējuma. Ja vēlaties, varat pievienot avenes dekorēšanai, ja gatavojat vasarā.
Pagatavošana
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 160°C. 20 cm pannu ieziež ar sviestu un izklāj ar pergamentu.
Kakao pulveri pārlej ar verdošu ūdeni un samaisa. Pievienojiet tur pārējās sastāvdaļas un saputojiet ar mikseri līdz gludai konsistencei. Mīklu lej veidnē un ar lāpstiņu izlīdzina virsmu. Cep 25 minūtes.
Kad biskvīts gatavs, pārlej ar brendiju un liek veidnē atdzist. Šajā laikā jūs varat sagatavot šokolādes mūsu. Sadaliet šokolādi gabalos un izkausējiet ūdens peldē. Nolieciet malā, lai nedaudz atdziest. Tikmēr saputo saldo krējumu līdz mīkstām putām un pakāpeniski pievieno šokolādi.
Kad biskvīta kūka ir atdzisusi, uzliek uz tās šokolādes musu, izlīdzina virsmus un atstāj uz nakti ledusskapī, pārklājot ar pārtikas plēvi. Ja nav laika vai vēlēšanās gaidīt, tad pietiek ar četrām stundām, lai putas sacietētu.
Pēc tam kūka rūpīgi jāizņem no veidnes un apkaisa ar kakao un pūdercukuru. Ja vēlaties, dekorējiet ar augļiem vai ogām.