Lai pagatavotu šo desertu, nepieciešamas tikai 4 sastāvdaļas un nedaudz mazāk par stundu brīva laika. Kūka sanāk neticami maiga un garšīga, mēreni salda
Lai tā izdotos tieši tāda, kā man, olām jābūt istabas temperatūrā, bet krēmam paredzētajam saldajam krējumam – labi atdzesētam. Šis ir tas, kas būtu tiešām jāievēro, lai šī recepte izdotos. Starp citu, krēms var būt jebkurš – pēc jūsu gaumes un izvēles: šokolādes, vārītais, uz iebiezinātā piena bāzes utt. Nerakstīšu daudz – labāk gatavosim kopā!
Turklāt to pagatavot ir pavisam vienkārši:
Vispirms izkausēsim šokolādi. To var izdarīt ūdens peldē vai, kā es, mikroviļņu krāsnī. Lai to izdarītu, ieliekam bļodā šokolādes gabaliņus un ievietojam mikroviļņu krāsnī uz dažām sekundēm, pēc tam saberžam ar dakšiņu. To jādara vairākos piegājienos, līdz šokolāde ir pilnībā izkususi un tās virsma kļūst spīdīga.
Pēc tam dzeltenumus atdalām no baltumiem un ieliekam atsevišķās dziļās bļodās. Sākumā sāksim putot dzeltenumus ar pusi pūdercukura daudzuma. Pēc pāris minūtēm pievienojam izkausēto šokolādi un turpinām putot līdz viendabīgai masai. Tagad pienāk kārta baltumiem. Tajos pievienojam šķipsniņu sāls un sākam putot, līdz izveidojas bieza, stingra masa, pakāpeniski pievienojot atlikušo pūdercukuru. Tam jāsanāk tādam, kā redzams fotogrāfijā.
Uzkarsējam cepeškrāsni līdz 180°C.
Kad putas gatavas, tās jāsavieno. Šokolādes dzeltenumu masai porcijās pievienojam baltumu putas un uzmanīgi, ar lāpstiņas palīdzību, maisām ar apļveida kustībām no augšas uz leju. Centieties saglabāt baltumu apjomu.
Gatavo mīklu lej uz cepešpannas, kas izklāta ar cepamo papīru. Vienmērīgi izlīdzinām un liekam cepeškrāsnī uz 15–18 minūtēm. Galvenais – nepārsusināt biskvītu! Papīru es ar neko nesmērēju, jo tas man ir ar silikona pārklājumu. Ja jums tāda nav vai neesat pārliecināti par tā kvalitāti, to var viegli ieziest ar augu eļļu.
Gatavam biskvītam ļaujam nedaudz atdzist un noņemam cepamo papīru. Pēc tam biskvītu sadalām 3–4 daļās – atkarībā no vēlamā kūkas lieluma.
Kamēr biskvīts atdziest, var pagatavot krēmu. Šim nolūkam ņemam saldos krējumus ar vismaz 33% tauku saturu un sākam putot vispirms uz zemiem apgriezieniem, pakāpeniski tos palielinot. Tiklīdz krējums palielinās apjomā, pievienojam nedaudz pūdercukura – lai krēms nebūtu pārāk salds, jo biskvītā cukura ir pietiekami. Turpinām putot līdz stingrām putām.
Tagad ar krēmu pārsmērējam atdzisušos biskvīta slāņus. Arī pēdējo kārtu pārklājam ar krēmu, bet malas – pēc jūsu ieskatiem. Es malas neapziežu, bet nogriežu pēc tam, kad kūka nostāvējusies, lai tās būtu gludas un kārtīgas. Kūku liekam ledusskapī ievilkties vismaz uz stundu.
Kūku var izrotāt pēc savas gaumes. Es to darīju ar rīvētu šokolādi – vienkārši un lieliski piemērojas šai kūkai. Kūka sanāk ārkārtīgi maiga un gaisīga, tāpēc noteikti pagatavojiet to, lai iepriecinātu sevi un savus tuviniekus.
Sastāvdaļas:
olas — 6 gab.
tumšā (rūgtā) šokolāde — 120 g
cukurs — 70 g
Krēmam:
saldais krējums 33% — 500 ml
pūdercukurs — 50 g
šokolāde dekorēšanai
Gaidu jūsu atsauksmes komentāros. Pastāstiet, kādu krēmu izmantojāt? Nospiediet “patīk”, ja jums patika šī recepte. Tā es zināšu, ka jums patīk vieglas desertu receptes. Neaizmirstiet tās saglabāt un dalīties ar draugiem. Šeit ikviens atradīs ēdienu pēc savas gaumes un jebkuram dzīves gadījumam! Lai labi garšo un jauku dienu visiem 🙂