Šokolādes mīļotāji būs sajūsmā – recepte soli pa solim gardai kūkai no šefpavāra Džona

Šo šokolādes desertu vislabāk var pasniegt ar aveņu mērci, un tas sajūsminās ikvienu šokolādes cienītāju.

Šis šokolādes deserts bija populārs 1980. gados. Tas ir ļoti bagāts, iespējams, dažiem šķitīs pārāk daudz, taču lielākajai daļai šokolādes cienītāju tas patiks. Ar recepti vietnē Allrecipes dalījās Džons Micevičs, pazīstams arī kā šefpavārs Džons.

Sastāvdaļas

500 g  pussaldās šokolādes skaidiņas, sasmalcinātas

10 ēdamkarotes nesālīta sviesta

5 lielas olas istabas temperatūrā

4 tējkarotes baltā cukura

4 tējkarotes kviešu miltu

1 šķipsniņa kajēnas piparu

1 šķipsniņa sāls

Kūkas pagatavošanas gaita

Jau sākumā uzkarsē cepeškrāsni līdz 220 grādiem, lai brīdi, kad kūka tiek ievietota krāsnī, tā būtu pienācīgi uzkarsusi. Pēc tam ietauko un izkaisa ar miltiem 20-22 cm diametra kūkas formu.

Izkausējiet šokolādi un sviestu virs vāroša ūdens, bieži maisot ar gumijas lāpstiņu, līdz šokolāde un sviests ir pilnībā izkusuši un apvienojušies vienotā masā.

Bļodā ar elektrisko mikseri sakuļ olas un cukuru līdz gaišai un biezākai tekstūrai. Tas prasīs 5-10 minūtes. Izsijā miltus, kajēnas piparus un sāli. Miltu maisījumu sajauc ar sakultām olām.

Šokolādes masā ielej 1/4 olu maisījuma un samaisa. Ielejiet šokolādes maisījumu atlikušajā olu maisījumā un samaisiet līdz gludai, viendabīgai konsistencei. Ielejiet mīklu sagatavotajā pannā.

Cep uzkarsētā cepeškrāsnī, līdz mīkla ir tikko sacietējusi – vidēji tas aizņems 14 līdz 15 minūtes. Atdzesē līdz istabas temperatūrai – apmēram 30 minūtes. Ietiniet alumīnija folijā un ievietojiet ledusskapī, līdz deserts ir atdzisis, vismaz stundu.

Pasniedz ar atdzesētu svaigu aveņu mērci. Lieliski klāt iederēsies arī saldējums, augļo un svaigas ogas.