Pievieno vanilīnu, labi samaisa, pārklāj ar plēvi un atstāj krēmu atdzist.
Pamatnei. Izkausē sviestu un sasmalcina cepumus.
Apvieno izkausētu sviestu, sasmalcinātus cepumus un kakao. Rūpīgi samaisa. Masai labi jāveidojas. Ja tā ir ļoti sausa, pievieno dažas ēdamkarotes piena.
1/4 drupašu atliekam malā (atstāj istabas temperatūrā). No pārējās masas veidojam pamatni ar apmali (es izmantoju formu d = 20 cm). Formu ar pamatni ieliekam ledusskapī.
Kad krēms ir atdzisis, pakāpeniski pievieno sviestu un saputo līdz kļūst pūkains. Svarīgi: krēmam un sviestam jābūt vienā temperatūrā, lai krēma struktūra būtu viendabīga.
Izņemam no ledusskapja formu ar pamatni, izklājam krēmu un pārkaisām ar drupatām, kas bija atliktas malā.
Pārklāj ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz vairākām stundām (ideālā gadījumā uz nakti). Labāk to uzglabāt ledusskapī, jo, manuprāt, šī kūka ir īpaši garda, ja tā tiek atdzesēta.
Sastāvdaļas
Krēmam:
olas – 2 gab.
cukurs 200 g
milti 50 g
skābs krējums 400 ml
sviests istabas temperatūrā 160 g
vaniļas šķipsniņa
Pamatnei:
cepumi 300 gr
kakao 3 ēd.k.
sviests 120 g
Labu apetīti!