Šokolādes sirņiks – mūsdienīga ukraiņu deserta recepte svētkiem un ikdienai

Ukraiņu deserts sirņiki ir ļoti līdzīgs siera kūkai, taču tam ir mīkstāka konsistence.

Ir daudz mūsdienīgu siera kūkas variantu, no kuriem viens, proti, ar šokolādi, padara desertu par gardu svētku papildinājumu. Kā pagatavot šokolādes siera kūku, lasiet tālāk.

Sastāvdaļas

Milti – 90 g

Biezpiens – 400 g

Olas – 4

Sāls – 2 šķipsniņas

Kakao – 15 g

Cukurs – 160 g

Skābais krējums – 100 g

Soda – 4 g

Kukurūzas ciete – 15 g

Vaniļa – pēc garšas

Pagatavošana

Lai pagatavotu sirņiku ar šokolādi, jāsāk ar biezpiena daļas sagatavošanu. Biezpienu pārliek dziļā bļodā, pievieno divas olas, ieber 60 g cukura un šķipsniņu sāls, lai līdzsvarotu garšu.

Sastāvdaļas samaisa līdz viendabīgai masai. Pievienojiet arī kukurūzas cieti, pēc tam maisījumu saputojiet ar rokas blenderi, lai iegūtu maigāku konsistenci.

Lai pagatavotu šokolādes daļu, atsevišķā bļodā saputo atlikušās olas un pievieno 100 g cukura. Maisījumu sakuļ, līdz tas kļūst gaišāks un divkāršojas.

Saputotajām olām pievieno klāt skābo krējumu – tam jābūt uzsildītam līdz istabas temperatūrai. Ielej arī cepamo sodu, sāli un kakao, katru reizi masu samaisot. Miltus izsijā un pakāpeniski pievieno olu maisījumam ar kakao. Šokolādes mīklu mīca līdz gludai konsistencei.

Izsmērējiet cepšanas formu ar augu vai sviesta eļļu un vienmērīgi izklājiet biezpiena masas kārtu. Otrajā kārtā liek šokolādes cepumu mīklu.

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem un cep šokolādes siera kūku 25 minūtes. Gatavo desertu uzmanīgi apgrieziet uz šķīvja un pagaidiet, līdz tas atdzisīs. Lai kūku padarītu sulīgāku, to var papildus mērcēt ar jebkuru sīrupu.

 

Leave a Comment