Torte “Spartaks” ir klasisks deserts, ko saldummīļi burtiski dievina! Tā apvieno gaisīgas šokolādes-medus kūkas kārtas un maigu olu krēmu, radot fantastisku tekstūru un bagātīgu garšu.
Šis deserts ir lieliski piemērots gan svētku galdam, gan omulīgam tējas vakaram ģimenes lokā. Un pats galvenais, to nemaz nav grūti pagatavot, tāpēc pat konditors iesācējs var tikt galā ar šo recepti!
Krēma sastāvdaļas:
500 mililitri piena;
2 olas;
3 ēdamkarotes miltu;
150 grami cukura;
Vanilīns pēc garšas;
200 grami sviesta.
Biskvīta sastāvdaļas:
100 grami medus;
150 grami cukura;
100 grami sviesta;
1 ola;
3 ēdamkarotes kakao;
1 tējkarote sodas;
350-400 grami miltu.
Biskvīta pagatavošana:
Sviestu, medu un cukuru izkausējam ūdens peldē, maisot, līdz masa kļūst viendabīga.
Pievienojam olu un kārtīgi samaisām.
Pievienojam kakao, sodu un miltus, mīcām mīkstu, elastīgu mīklu.
Sadalām mīklu 6-8 daļās, katru izrullējam plānā kārtā.
Cepam 180 grādos 5-7 minūtes, līdz biskvīta kārtas kļūst brūnas.
Vārītā krēma pagatavošana:
Bļodā sajaucam olas, pienu, miltus un cukuru.
Vārām uz lēnas uguns, nepārtraukti maisot, līdz krēms sabiezē.
Atdzesējam, tad saputojam kopā ar mīkstu sviestu, līdz iegūstam gaisīgu konsistenci.
Tortes veidošana:
Katru biskvīta kārtu ieziežam ar bagātīgu krējuma kārtu un izveidojam torti.
Sulīgumam liekam torti ledusskapī uz 6-8 stundām (vēlams uz nakti).
Rezultāts ir maiga, bagātīga šokolādes torte ar dziļu garšu!
Ja tevi ieinteresēja šī recepte, atzīmē rakstu ar “patīk” un dalies sociālajos tīklos. Būsim pateicīgi arī par taviem komentāriem!