Sāciet savu dienu ar neparastu ierasto auzu pārslu versiju, kas parastās brokastis pārvērtīs par īstu cienastu, par kuru būs sajūsmā pat paši mazākie un izvēlīgākie ģimenes locekļi.
Maigo auzu pārslu, sulīgo zemeņu un kūstošās šokolādes kombinācija radīs ideālu fiziskās labsajūtas un baudas līdzsvaru.
Sastāvdaļas 2 porcijām
500 ml piena (2,5% tauku)
100 g auzu pārslu
250 g svaigu zemeņu
30 g sviesta
30 g šokolādes (tumšās vai piena)
15-20 g cukura
Šķipsniņa sāls
Ēdiena sagatavošana soli pa solim
Jāsāk ar to, ka katliņā uzsilda 300 ml piena – šajā brīdī to nevajag uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Kad piens ir silts (bet ne vārošs), pievienojiet sāli, cukuru un auzu pārslas.
Katliņa saturu vāra 5 minūtes uz lēnas uguns, neaizmirstot ik pa laikam maisīt. Kamēr putra vārās, sagriež gabaliņos nomazgātas un notīrītas zemenes un ar nazi sakapā šokolādi smalkākos gabaliņos.
Kad putra ir gatava, tad tai pievieno sviestu un pusi zemeņu, uzmanīgi samaisa. Laujiet putrai nostāvēties katliņā 5 minūtes pirms pasniegšanas.
Pasniegšana
Liek putru šķīvī, dekorē ar atlikušajām zemenēm un šokolādes skaidiņām – tā kā putra ir silta, šokolāde patīkami izkusīs. Lai iegūtu papildu garšu, varat pievienot šķipsniņu kanēļa vai vaniļas pēc saviem ieskatiem.
Jums noteikti vajadzētu izmēģināt šo recepti, jo ēdiena pagatavošana ir ātra (tikai 15 minūtes). Turklāt šajā maltītē ir ideāls olbaltumvielu, ogļhidrātu un vitamīnu līdzsvars. Ēdienu var pagatavot ne tikai vasarā, bet arī ziemā – tad varat izmantot saldētas zemenes.
Šī recepte pierāda, ka veselīgas brokastis var būt patiesi garšīgas un skaistas. Izmēģiniet to – un parastā auzu pārslu putra kļūs par jūsu iecienītāko rīta ēdienu!