Torte “Plombīrs” – recepte “Gardi, Vienkārši, Ātri”
Šodien vēlos dalīties ar jums soli pa solim gatavojamā tortes “Plombīrs” receptē. Šī torte tiek gatavota bez cepšanas, ātri un vienkārši. Torte izdodas ļoti garšīga un maiga, var teikt – vienkārši kūst mutē. Krēms pēc garšas atgādina plombīra saldējumu. Pēc vēlēšanās starp kārtām var pievienot dažādas ogas. Gatavosim! Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās.
1.Smilšu drupačas
Bļodā samaisiet izsijātus kviešu miltus, cukuru un sāli. Periodiski apviļājot miltu maisījumā, sarīvējiet atdzesētu sviestu uz rupjās rīves. Sajauciet sarīvēto sviestu ar miltu maisījumu un saberziet drupačās. Jums jāsanāk viendabīgām, birstošām drupačām. Laiku pa laikam apmaisot, apcepiet drupačas uz mērenas uguns sausā, iepriekš sakarsētā pannā.
Torte “Plombīrs” – recepte kanālā “Gardi Vienkārši Ātri”
Gatavās drupačas pārlieciet uz cepamā papīra un atdzesējiet līdz istabas temperatūrai. Man ir panna ar diametru 28 cm, drupačas apcepu divos posmos. Kamēr cepu pirmo pusi, otru turu ledusskapī.
Sākumā cepot sviests sāks kust, drupačas būs treknas un lielas. Cepšanas gaitā tās apžūs, kļūs birstošas un smalkas. Vienas porcijas cepšanai vajadzēs apmēram 8–10 minūtes – tas atkarīgs no jūsu pannas un plīts karstuma.
2.Vārītais krēms
Katliņā sajauciet saldināto iebiezināto pienu un olas. Pievienojiet kviešu miltus un samaisiet līdz viendabīgai masai. Ja vēlaties, kviešu miltus var aizvietot ar kukurūzas cieti – ar cieti krēms būs vēl maigāks. Pievienojiet pienu, samaisiet un lieciet gatavoties uz plīts. Vāriet uz mērenas uguns, nepārtraukti maisot ar lāpstiņu. Kad masa sāk sabiezēt, lāpstiņas vietā ņemiet putojamo slotiņu un maisiet līdz masa uzvārās.
Torte “Plombīrs” – recepte “Gardi Vienkārši Ātri”
Kad masa uzvārās, samaziniet uguni līdz minimumam un vāriet vēl apmēram vienu minūti, visu laiku maisot. Gatava vārītā masa pēc konsistences būs bieza kā pudiņš. Noņemiet katliņu no uguns un ielieciet bļodā ar ledus ūdeni. Pastāvīgi maisot, atdzesējiet līdz istabas temperatūrai.
Svarīgi: kad putosiet krēmu, gan vārītā pamatmasa, gan sviestam jābūt vienādā – istabas – temperatūrā.
Ar mikseri labi saputojiet mīkstu sviestu ar vaniļas cukuru. Sviestam jākļūst gaišam un gaisīgam. Divos piegājienos pievienojiet vārīto pamatmasu sviestam un putojiet, līdz iegūta viendabīga un gaisīga masa. Krēms sanāk ļoti maigs, pēc garšas atgādina plombīra saldējumu un atdzesētā veidā lieliski tur formu.
3.Tortes veidošana
Uz šķīvja uzstādiet noņemamo gredzenu un acetāta plēvi. Ja acetāta plēves nav, to var aizstāt ar no pergamenta izgrieztām strēmelēm.
Sadala drupačas 5 daļās un uzber 1/5 daļu uz šķīvja. Ja nosver uz svariem, tas ir 80–85 grami uz vienu kārtu.
Pirmo kārtu viegli pieblietē ar glāzi. Sadala krēmu 5 daļās un pārklāj drupačas ar 1/5 daļu krēma. Krēmu ērti uzklāt ar konditorejas vai pārtikas maisiņu.
Lasi vēl: Zīmīgs 3.septembra datums, mistiskā planētu pāreja, kad notiks kas negaidīts – izmaiņas sajutīs visi
Vienmērīgi pārkaisa krēmu ar 1/5 daļu drupaču. Tādā veidā, pārmaiņus liekot drupačas un krēmu, izveido torti no 5 drupaču kārtām un 5 krēma kārtām. Uz pēdējās drupaču kārtas uzklāj krēmu un pārkaisa ar sasmalcinātu baltu šokolādi. Ja vēlaties, šokolādes vietā torti var pārkaisīt ar kokosriekstu skaidiņām vai mandeļu pārslām.
Torti liek ledusskapī nostāvēties apmēram 3–4 stundas. Pēc vēlēšanās to var atstāt ledusskapī uz nakti. Ja drupačas apcepsiet vairāk (brūnākas), tad garša būs nedaudz citādāka, bet ne sliktāka. Tas ir vienīgi gaumes jautājums. Ja apcepsiet vairāk, vizuāli tas atgādinās medus kūku. Kā attēlā zemāk ↓
Gatavojiet un izbaudiet!
Sastāvdaļas paredzētas tortei ar diametru 18 cm, augstumu 6,5 cm un svaru 1400 g.
Drupačām
Sviests – 150 g
Kviešu milti – 250 g (12,5 ēd. k. bez kaudzes)
Cukurs – 70 g (3,5 ēd. k. bez kaudzes)
Šķipsniņa sāls
Krēmam
Piens – 400 g (ml)
Saldināts iebiezinātais piens – 300 g
Olas – 3 gab.
Kviešu milti – 60 g (3 ēd. k. bez kaudzes)
Sviests – 100 g
Vaniļas cukurs – 20 g (4 tējk.)
Dekorēšanai (pēc vēlēšanās)
Baltais šokolāde
Mandeļu pārslas
Kokosriekstu skaidiņas
Drupačas
Vēl viens ieteikums – drupačas var izcept dienu iepriekš vai pāris stundas iepriekš, lai tās kārtīgi atdziest. Izmēģini šo karalisko gardumu! Lai labi garšo!