Somu salāti “Rosoli”, kas ir gardāki pat par tik ierasto “Siļķi kažokā”

Tāpat sagriež arī marinētus gurķus un svaigu sarkano sīpolu.

Āboliem izņemiet serdi ar kauliņiem. Ja miziņa ir pārāk cieta, varat nomizot arī to. Tad ābolu sagriež sīkāk nekā visas pārējās sastāvdaļas.

Visus sasmalcinātos produktus sajauc bļodā. Pievienojiet kvalitatīvu majonēzi, ko labāk pagatavot pašam, bet derēs arī veikalā pirkta majonēze.

Tad pievieno sāli un piparus, bet ņemiet vērā, ka siļķe jau ir sālīta. Citas garšvielas nevajadzētu pievienot, garša būs daudzveidīga arī tāpat. Pēc tam salātus vienmērīgi samaisa.

Salātus ar siļķi un bietēm var dekorēt ar svaigiem zaļumiem. Piemēram, dillēm, pētersīļiem vai lokiem.

 

Sastāvdaļas:

250 g siļķes

250 g vārītu biešu

300 g vārītu kartupeļu

150 g vārītu burkānu

4 olas

80 g sarkano sīpolu

150 g marinētu gurķu

200 g zaļo ābolu

90 g majonēzesSāls un pipari pēc garšas

 

 

Video pamācība (Krievu.val):