Ja nezini, ko vēlies gatavot vairāk: vinegretu vai “Siļķi kažokā”, mums ir lieliska ideja. Nesen kanāls “Rozā baklažāns” piedāvāja gardus salātus ar siļķi un bietēm.
Šis ēdiens ir nedaudz līdzīgs abiem iepriekšminētajiem salātiem, un to pagatavošana ir pat vienkāršāka.
Šos salātus parasti gatavo Somijā, kur tos sauc par “Rosoli”. Postpadomju iedzīvotājiem tie pat šķitīs pazīstami, jo atgādina citus mūsu klasiskos svētku ēdienus.
Tā spilgtā un svaigā garša lieliski dažādos parastās uzkodas, kas visiem jau ir apnikušas. Pagatavosim ko jaunu!
Salāti ar siļķi un bietēm ir klasisks ēdiens, kas īpaši populārs Ziemeļeiropā. Šī kombinācija ir tik veiksmīga, jo abas sastāvdaļas lieliski papildina viena otru gan garšas, gan tekstūras ziņā.
Siļķe, ar savu izteikto sāļumu un bagātīgo garšu, līdzsvaro biešu saldenumu un maigo struktūru. Bietes piešķir salātiem spilgtu krāsu, bet siļķe nodrošina olbaltumvielas un dziļāku, zemes garšas noti. Kopā šie produkti rada harmonisku un pilnīgu garšas pieredzi, kas ir gan sātīga, gan svaiga.
Salāti ar siļķi un bietēm
Sastāvdaļas:
250 g siļķes
250 g vārītu biešu
300 g vārītu kartupeļu
150 g vārītu burkānu
4 olas
80 g sarkano sīpolu
150 g marinētu gurķu
200 g zaļo ābolu
90 g majonēzesSāls un pipari pēc garšas
Turpinājumu lasiet nākošajā lapā