Šonedēļ Ādažu poligonā notiks militārās mācības

7.-12.novembrī Ādažu poligonā norisināsies militārās mācības “Verboom 3” ar mērķi uzlabot vairāku nacionālo vienību savstarpējo sadarbību inženiertehnisko uzdevumu izpildē.

Par to mūs informēja Nacionālie bruņotie spēki (NBS). NATO kaujas grupu karavīri mācību laikā veiks inženiertehniskos vingrinājumus un spēju demonstrējumus.

Mācību galvenais uzdevums ir attīstīt Baltijas valstīs izvietoto NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupu inženieru spējas, uzlabojot savstarpējo sadarbību kaujas apstākļos. Militāro mācību laikā uz koplietošanas ceļiem ap Ādažu poligonu var rasties īslaicīgas ceļu satiksmes problēmas.

Nacionālie bruņotie spēki aicina cilvēkus izprast Latvijā notiekošās militārās mācības, kuru mērķis ir stiprināt valsts valsts aizsardzību un NATO kolektīvo drošību. Iespēju robežās operatīvā informācija par Nacionālo bruņoto spēku un sabiedroto darbību ir pieejama bruņoto spēku sociālo tīklu lapās.

Daudznacionālo kaujas grupu Latvijā vada Kanāda, un tās sastāvā ir vairāk nekā 1700 karavīru no dažādām valstīm.

Šie karavīri Latvijā dežurē rotācijas kārtībā, piedaloties mācībās ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, lai uzlabotu savietojamību ar reģionālajiem sabiedrotajiem. Šī daudznacionālā kaujas grupa ir gatava reaģēt uz drošības vides izaicinājumiem.

NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupas vadošā valsts Lietuvā ir Vācija, bet Igaunijā – Lielbritānija.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment